„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Palielināti pabalsti bērniem bāreņiem un audžuģimenēm

freeimages.com

7. februārī stājas spēkā grozījumi Daugavpils domes saistošajos noteikumos Nr.48 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam".

Palielināts pabalsta apmērs audžuģimenei bērna uzturam -- līdz 7 gadu vecuma sasniegšanai -- 215 eiro, no 7 līdz 18 gadiem -- 258 eiro (iepriekš visiem bija 170 eiro).

No 30 līdz 45 kv. m tiek palielināta dzīvojamās telpas platība, par kuru tiek izmaksāts pabalsts ar telpas īri saistīto ikmēneša izdevumu segšanai pilngadību sasniegušajam bērnam.

Palielināts dažu pabalstu apmērs ar dzīvojamo telpu īri un lietošanu saistīto pakalpojumu izdevumu segšanai pilngadību sasniegušajam bērnam:

  • dzīvojamās telpas īres maksa (kas ietver arī ar dzīvojamās mājas pārvaldīšanu saistītās obligāti veicamās pārvaldīšanas darbības) -- ikmēneša rēķinā norādītajā faktiskajā apmērā, bet ne vairāk kā par 45 kv. m un 2,50 eiro par 1 kv. m mēnesī (bija 0,50 eiro par 1 kv. m);
  • elektroenerģija -- rēķina norādītajā faktiskajā apmērā, bet ne vairāk kā 70 kWh mēnesī, tai skaitā apmaksājot sadales sistēmas pakalpojuma, obligātā iepirkuma un jaudas komponentes maksu, bet, ja dzīvoklī ir arī elektriskā plīts ēdiena gatavošanai vai karstā ūdens sagatavošana notiek ar elektroenerģiju, -- papildus 50 kWh mēnesī;
  • par viena ūdens skaitītāja uzstādīšanu vai pārbaudi -- līdz 12 eiro, bet ne vairāk kā faktisko izdevumu apmērā (agrāk nebija);
  • sadzīves atkritumu apsaimniekošanai – ikmēneša rēķinā norādītajā faktiskajā apmērā (bija līdz 2 eiro mēnesī);
  • izdevumiem par dienesta viesnīcas īri – līdz 90 eiro mēnesī ( bija 60 eiro mēnesī), nepārsniedzot faktisko apmēru.

Tiek ieviests jauns pabalsta veids pilngadību sasniegušajam bērnam – pabalsts 285 eiro apmērā mājokļa iekārtošanai (sadzīves tehnikas iegādei).

Uzziņai

Saskaņā ar Sociālā dienesta un Daugavpils pilsētas bāriņtiesas datiem, pašreiz dzīvokļa pabalsta saņemšanai ir pieteikušies 40 pilngadību sasnieguši bērni.

2017. gadā dzīvokļa pabalsts pilngadību sasniegušiem bērniem tika izmaksāts 9708 eiro apmērā, šogad tam tiek plānoti 27 540 eiro.