„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Rēzeknes centrāltirgū konfiscēta cigarešu kontrabanda

freeimages.com

Cīņā ar nelikumīgu akcizēto preču apriti Valsts policijas LRP Rēzeknes iecirkņa policisti kopā ar sadarbības partneriem pirms nedēļas veica pēdējos gados apjomīgāko reidu Rēzeknes centrāltirgū. Kopumā tika pārbaudītas 60 tirdzniecības vietas un konfiscēti gandrīz 200 000 nelikumīgu cigarešu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

2. februārī iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas Rēzeknes iecirknis sadarbībā ar IEM specvienību, un VID Muitas pārvaldes kinologiem ar dienesta suņiem ieradās Rēzeknes centrāltirgū, kur aizdomās par saistību ar nelikumīgu akcīzes preču apriti veica virkni sankcionētu kratīšanu, pārbaudot 60 tirdzniecības vietas. Šajā reidā bija iesaistīti 47 policisti un četri kinologi ar dienesta suņiem. Apjomīga darba rezultātā konstatēti septiņi gadījumi, kad tirgotāji ir glabājuši nelikumīgas cigaretes.

Vislielākais nelikumīgu tabakas izstrādājumu apjoms tika konfiscēts pie kādas 1963. gadā dzimušās sievietes, kura, visdrīzāk, ir glabājusi 178 560 dažādu zīmolu cigaretes ar Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas akcīzes markām. Pašlaik aizdomās turētajai personai par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība. 

Kopumā tirgus teritorijā pie dažādiem tirgotājiem tika izņemtas 193 480 cigaretes, sakarā ar ko VP Rēzeknes iecirknī tiks uzsāktas sešas administratīvās lietvedības.

Tāpat pie tirgus tika pārbaudīta arī kāda aizdomīga automašīna, kuras salonā atrastas 50 580 cigaretes bez LR akcīzes marķējuma, ka arī aizturēta transportlīdzekļa vadītāja - 1958  gadā dzimusi sieviete, kura, iespējams, mēģinājusi izvest tās no tirgus teritorijas. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.