„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.8 °C
apmācies

Preiļos spēlēs lielformāta šahu un sacentīsies stāstnieki

Publicitātes foto

„Eiropas Kultūras mantojuma gada 2018” dienā šī gada 9. maijā Preiļos notiks informatīvs, izglītojošs un izpratni veicinošs pasākums „Borhu dzimtas atspulgi”, informēja Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja vadītāja Tekla Bekeša. Aktivitātes paredzēts rīkot Preiļu muižas kapelā un parkā, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

Muižnieku Borhu kapelā tiks eksponētas unikālas tekstilijas – Jozefa Heinriha Borha Maltas ordeņa komandora restaurētā mundiera fragments un Jadvigas Elizabetes Borhas zelta kāzu kleitas restaurētais ornāts. Savukārt, lai veiktu nemateriālā kultūras mantojuma izpēti, plānots izgatavot lielformāta šaha spēles laukumu un organizēt turnīru. Tā kā 19. gadsimtā šaha spēle bija muižnieku izklaide, bet zemniekiem raksturīgi bija stāstīt pasakas un stāstus, pasākumā paredzēts aicinās dalīties pils un parka leģendās un iesaistīties stāstnieku sacensībās. Ārzemju viesiem pasākuma laikā būs pieejama mobilā aplikācija un audiogids angļu valodā ceļojumam pa parku un tā objektiem.