„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Kolektīvi ir gatavi lieluzvedumam

Daugavpils novada Kultūras centra tautas deju ansamblis "Līksme"// Foto: Jeļena Čursina

Aizvadītajās brīvdienās notika Daugavpils novada deju kolektīvu lielā skate, kuras dalībnieki uzstājās ar obligātajiem priekšnesumiem Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku deju lieluzvedumam „Māras zeme” un „Vēl simts gadi dejai”.

Kā teica Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, galvenais ir precīzi izpildīt programmu un katras dejas kustības. „Mēs novērtējām deju kolektīvu gatavību lielajai atlasei, kura notiks 4. martā Latvijas Nacionālajā kultūras centrā,” atzīmēja I. Mukāne.

%%phto2%%

Skate liecināja, ka Daugavpils novada kolektīvi labi tiek galā ar obligāto deju programmu, ar lielu atbildību un rūpību gatavojas gaidāmajam notikumam. Šeit ir svarīgi ne tikai tērpi, kolektīva kopskats, visiem dalībniekiem ir precīzi jāizpilda kustības, jo viņiem būs jāsaplūst vienā lielā dejā Dziesmu un Deju svētkos.

23. februārī kultūras centrā „Vārpa” notiks Daugavpils novada vokālo kolektīvu skate.