„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.3 °C
nedaudz mākoņains

Konkurss “Mana Latvija Raiņa dzejā”

Publicitātes foto

Raiņa muzejs “Jasmuiža” izsludina vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursu “MANA LATVIJA RAIŅA DZEJĀ”, kas domāts bērniem no 8 līdz 15 gadu vecumam.

Konkursa uzdevums ir izveidot vizuālās vai vizuāli plastiskās mākslas darbu brīvi izvēlētam Raiņa dzejolim.

Vizuālajā mākslā: grafikas un zīmējumus (ne mazākus par A4 formātu) un gleznojumus (A3 vai A2 formātā) dažādās tehnikās.

Vizuāli plastiskajā mākslā: trīsdimensiju darbus (individuālus un kolektīvus) dažādās tehnikās. Viens autors vai autoru kolektīvs konkursā drīkst piedalīties ar vienu darbu.

Konkursa darbi tiek vērtēti šādās vecuma grupās:

  • 1. grupa – dalībnieki no 8 līdz 11 gadiem;
  • 2. grupa – dalībnieki no 12 līdz 15 gadiem.

Pēc konkursa tiks izveidota ceļojoša izstāde. Izstādes norises laiks – no 2018. gada 2. maija līdz 2018. gada 28. decembrim. Izstādes norises vietas: Raiņa muzejs “Jasmuiža”, Preiļu Galvenā bibliotēka u. c.

Konkursa vērtēšanas kritēriji:

  • vizuālā darba oriģinalitāte un izteiksmīgums;
  • izvēlētās tehnikas prasmīgs lietojums.

Darbu iesniegšanas termiņš ir 2018. gada 6. aprīlis (pasta zīmogs).

Darbs ar norādi “Vizuālo un vizuāli plastisko darbu konkursam “MANA LATVIJA RAIŅA DZEJĀ” iesniedzams, sūtot pa pastu (adrese – Raiņa muzejs “Jasmuiža”, Aizkalne, Preiļu novads, LV-5305) vai iesniedzot Raiņa muzejā “Jasmuiža” (Aizkalne, Preiļu novads), iesniegšanas laiku saskaņojot pa tel. 29487589.

Pie konkursa darba jāpiestiprina datorrakstā noformēta vizītkarte (fonts – Times New Roman; burtu lielums – 12), kurā minēts:

  1. darba nosaukums (dzejolis, kuram ilustrācija tapusi);
  2. autora vārds uzvārds;
  3. autora vai pedagoga skolas adrese, tālrunis, e-pasta adrese;
  4. autora vecuma grupa un gadi;
  5. izglītības iestāde;
  6. pedagoga vārds uzvārds.

Darbus vērtēs žūrija, kurā aicināti piedalīties mākslinieki, vizuālās mākslas skolotāji, Raiņa un Aspazijas muzeja speciālisti. Darbu vērtēšana notiek līdz 2018. gada 27. aprīlim. Konkursa rezultāti tiks publiskoti Memoriālo muzeju apvienības mājaslapā. Informācija par konkursa rezultātiem dalībniekiem tiks arī nosūtīta uz norādītajām e-pasta adresēm.

Katrā vecuma grupā tiks apbalvoti trīs labākie darbi. Ja kolektīvais darbs, kuram ir vairāk par vienu autoru, tiek izvirzīts apbalvošanai, tā autoriem tiek piešķirts viens apbalvojums. Žūrija var piešķirt atzinības rakstus un īpašās simpātiju balvas.

Konkursa balvas: ieejas biļetes uz Dailes teātra izrādēm, Latgales keramikas priekšmeti, suvenīri, mazā mākslinieka komplekti, grāmatas, Raiņa muzeju apmeklējums.

Apbalvošanas sarīkojums un godalgoto darbu izstādes atklāšana paredzēta 2018. gada 11. maijā Raiņa muzejā “Jasmuiža”.

Konkursa balvu sponsori: Memoriālo muzeju apvienība, Apgāds Zvaigzne ABC, Dailes teātris, keramiķi Raivo Andersons, Viktors Ušpelis un Edvīns Vincevičs.

Konkursa organizatoriem ir tiesības konkursam iesniegtos darbus izmantot publikācijās, izstādēs, reklāmas materiālos. Konkursam iesniegtos darbus to autori varēs saņemt Raiņa muzejā “Jasmuiža” no 2019. gada 7. janvāra.

Vairāk informācijas – 29487589, kā arī mājaslapā http://memorialiemuzeji.lv.