„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

„Daugavpils” apvienojas ar „Progresu”

Latvijas futbola pirmās līgas jaunajā sezonā „Daugavpils” startēs kopā ar klubu „Progress” un komandas nosaukums būs „Daugavpils/Progress”, savukārt mājas spēles notiks Daugavpilī.

Klubi nolēma apvienot savus resursus un jaunajā sezonā spēlēt kopā, lai īstenotu vienu mērķi – iekļūtu virslīgā. „Progress” divas sezonas pēc kārtas pirmajā līgā izcīnīja otro vietu, bet spēlēs par tiesībām startēt virslīgā vienmēr atzina pretinieku pārākumu.

„Daugavpils” var lepoties ar savu futbola skolu, kura gatavo konkurētspējīgu jaunatni, bet vēlāk viņus pārvilina bagātāki klubi.

Tādējādi abu klubu vadība pēc abpusējām pārrunām nolēma apvienot savus spēkus, koncentrējot vienā komandā gan cilvēku, gan finansiālos resursus.

BFC „Daugavpils” valdes loceklis Aleksandrs Isakovs: “Nav noslēpums, ka Latgales reģionā ir lielas problēmas ar atbilstoša finansējuma nodrošināšanu konkurētspējīgas komandas izveidei. Beidzamajos gados regulāri saskaramies ar to, ka mūsu labākos futbolistus izķer Latvijas bagātākās komandas. Mūsu futbola skola strādā ļoti veiksmīgi un tās uzturēšanā esam ieguldījuši lielas pūles, taču turpmākajam progresam mums ir jāatgriežas virslīgā. Šo progresu mums palīdzēs sekmēt FK “Progress”. Šī organizācija pēdējos gados ir pierādījusi savus nopietnos nolūkus Latvijas futbolā, taču arī viņi vienatnē nevar pilnvērtīgi cīnīties par visaugstākajām vietām. Domāju, ka kopējiem spēkiem mēs spēsim izveidot klubu, ar kuru varēs lepoties ne tikai Daugavpils, bet arī Latvija.”

FK “Progress” valdes loceklis Aleksejs Stupenkovs: “Mēs ienācām Latvijas futbolā, lai izveidotu spēcīgu komandu, kura varētu būt starp labākajām Latvijā un būtu konkurētspējīga arī Eiropas līmenī. Saprotot, ka vienatnē mums to paveikt neizdosies, kluba vadība nolēma meklēt sabiedrotos, ar kuriem varētu sasniegt šo mērķi. Rezultātā mēs vienojāmies ar „Daugavpili”. Mēs uzskatām, ka Daugavpils futbola akadēmijai ir viss nepieciešamais resurss, lai uz tā bāzes izveidotu spēcīgu un konkurētspējīgu komandu, kuras uzdevums šajā gadā būs uzvarēt pirmās līgas turnīrā.”