„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Mazie novada sportisti neiztiek bez ģimenes atbalsta

Valērijs Barinovs ar vecmammu Juzefu // Foto: Dinija Jemeļjanova

Šogad „Mazais sporta laureāts 2017” Daugavpils novada domē noritēja nedaudz neierastākā sastāvā – līdz ar mazajiem sportistiem, bērniem un jauniešiem, šoreiz sumināja arī lielos sportistus -- novada aktīvos pensionārus. Šajā pasākumā senioriem balvas pasniegtas, jo 15. februārī, „Sporta laureāts 2017” pasniegšanas ceremonijas laikā, viņi bija sacensībās.

Nominācijā „Par ieguldījumu Daugavpils novada veterānu sportā” tika sumināts Romualds Saušs, Staņislavs Stašulāns, Ivars Veliks, Jurijs Koposovs, Gaļina Meteļska, Varvara Jefimova, Vladimirs Jermaļonoks, Vladislavs Petrovs un Vera Gurtajute. Pieredzējušie sportisti atzina - ja ir motivācija, enerģija sportam atradīsies jebkurā vecumā.

Jaunākais šogad apbalvotais sportists ir vienpadsmit gadus vecais Valērijs Barinovs, kas pērn guva panākumus akvatlona, triatlona un sprinta disciplīnās, izcīnot piecas zelta medaļas. „Trenējos no piecu gadu vecuma, divreiz nedēļā,” stāsta Valērijs. Viņa vecmamma Juzefa skaidro, ka vecāki Valēriju pirmo reizi aizveduši trenēties peldēšanā pēc tam, kad zēns izrādījis interesi par šo sporta veidu, vērojot peldēšanas sacensības televīzijā. Juzefa un Valērija vecāki ir aktīvi mazā sportista atbalstītāji, turklāt aizvien biežāk zēns dodas uz sacensībām ārpus Latvijas robežām, kur bez pavadoņa neiztikt. „Man aug vēl divi mazbērni, viņi ņem no Valērija labu piemēru – jāsporto!” lepojas zēna vecāmāte.

Jauniešiem vēlēja sportista karjerā kādreiz sasniegt olimpiskās virsotnes

Sports vieno arī Pancerko ģimeni, pasākumā apbalvotās Zlatas brālis Pāvels ir arī viņas treneris distanču slēpošanā un biatlonā. „Principā tas ir dārgs sporta veids. Zlatu šogad atbalstīja pašvaldība, tagad viņai ir trīs slēpju pāri, un tas ir ļoti svarīgi, jo no aprīkojuma, slēpēm ir daudz kas atkarīgs,” atzīmē Pāvels, norādot, ka arī Latvijas olimpietis Andrejs Rastorgujevs, komentējot pēdējo Phjončhanas sacensību rezultātus, vainoja slēpju slīdamību. „Galvenā problēma ir tas, ka dzīvojam Laucesas pagastā, bet šaušanas treniņi notiek Jaunajā Forštatē, tāpēc māsai jābrauc ar diviem vai trim autobusiem,” stāsta Pāvels. Arī  Zlata atzīst, ka šaušanā prasmes vēl jāuzlabo, ja līdz šim bija sevi jāpierāda tikai šaušanā guļus, tad, iekļūstot nākamajā vecuma grupā, būs jāšauj arī stāvus. Šobrīd Zlata gatavojas Latvijas Skolu ziemas Olimpiskajam festivālam, bet Pāvels izvirza vēl augstākus mērķus – pēc pāris gadiem jāstartē Jauniešu pasaules čempionātā.

Vieglatlēti Olga Ignatjeva, Mareks Meženiks un Viktorija Jevdokimova

Ar sasniegumiem šogad sveikti astoņi jaunieši, vairākums no viņiem ir vieglatlēti. Pēc balvu saņemšanas jaunieši ar visām balvām un ziediem devās uz nākamo treniņu.

 „Mazā sporta laureāta 2017” balvas saņēma:

  • Valērijs Barinovs (Skrudalienas pagasts), triatlons
  • Olga Ignatjeva (Naujenes pagasts), vieglatlētika
  • Adriana Kandu (Dubnas pagasts), vieglatlētika
  • Zlata Pancerko (Laucesas pagasts), distanču slēpošana, biatlons
  • Viktorija Kuzmicka (Naujenes pagasts), brīvā cīņa
  • Edvīns Hadakovs, vieglatlētika
  • Viktorija Jevdokimova, vieglatlētika