„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Pašvaldība atbalstīs reliģiskās organizācijas

freeimages.com

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē tika izskatīti noteikumi par pašvaldības līdzfinansējumu Daugavpils sakrālā mantojuma saglabāšanai. Šiem mērķiem 2018. gada budžetā piešķirti 40 000 eiro.

Pašvaldības Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece pastāstīja, ka sākotnējā līdzfinansējuma  noteikumu redakcija paredz reliģisko organizāciju (draudžu) iesniegumu pieņemšanu, kuru juridiskā adrese ir pilsētas administratīvajā teritorijā. Maksimālā atbalsta summa – 5000 eiro, taču ne vairāk kā 75% no izdevumu apjoma. Pārējā daļa organizācijai būs jāsedz pašai. Tās var pretendēt uz līdzekļiem remontdarbu veikšanai, labiekārtošanai un dažādām ekspertīzēm. Turklāt objektam jābūt iekļautam kultūras pieminekļu sarakstā.

Pieteikumus līdzfinansējuma saņemšanai var iesniegt līdz 1. aprīlim. Taču, visdrīzāk, termiņš tiks pagarināts. Jāpiebilst, ka viena organizācija drīkst iesniegt ne vairāk kā vienu pieteikumu.

Pilsētas robežās atrodas 12 objekti, kuri atbilst jauno noteikumu kritērijiem.  Pieteikumus vērtēs speciāla domes komisija. Turklāt nav izslēgts, ka atsevišķos gadījumos draudzes varēs pretendēt uz lielāku summu – šis punkts vēl tiks precizēts.

Obligāta prasība pretendentiem – visi nepieciešamie darbi jāveic 2018. gadā, pēc tam būs jāiesniedz atskaite pašvaldībai. Ja nauda tiks iztērēta neatbilstošiem mērķiem, tā būs jāatmaksā.

Jāatzīmē, ka uz līdzfinansējuma var pretendēt ne tikai kristīgās konfesijas, bet arī citu reliģisko kustību pārstāvji.