„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Vecstropos, Silenē un Randenē renovēs daudzdzīvokļu namus

freeimages.com

Daugavpils novada dome piešķīrusi līdzfinansējumu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Nr. 428 18. novembra ielā Vecstropos. Šonedēļ plānots lemt par atbalsta sniegšanu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem arī daudzdzīvokļu namos Randenē un Silenē.

Ēkas renovācija Vecstropos izmaksās  69 784  eiro, kas paredzēti ēkas apliecinājuma kartes, energoaudita pārskata izstrādei un gala sienu siltināšanai. Savukārt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Nr. 4 Randenes ielā Randenē renovācijai nepieciešami 31 038 eiro, bet ēkai Nr. 14 Skaistajā ielā, Silenē -- 18 809 eiro. Abās ēkās paredzēts mainīt jumta segumu un siltināt bēniņus.

Zīmīgi, ka lūgums piešķirt līdzfinansējumu ēkai Silenē iesniegts atkārtoti, jo pirmajā reizē tas noraidīts, jo mājas iedzīvotājiem bijuši maksājumu parādi par ēkas apsaimniekošanu. Kā apstiprināja Daugavpils novada domes Īpašuma nodaļas speciāliste mājokļu jautājumos Sigita Smane, parādi ir nomaksāti, tāpēc šoreiz lūgums atbalstīts un tālāk tiek izvirzīts skatīšanai domes sēdē.