„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

„LDz Cargo” iekļūst finālā

Jurijs Halimons guva divus vārtus // Foto: Sergejs Kuznecovs

Komanda „LDz Cargo” iekļuvusi Latvijas kausa izcīņas finālā telpu futbolā. Līdz izšķirošajai spēlei bija četri soļi. Pirmajā posmā pretinieks bija līdzvērtīgs – pirmās līgas komanda. Pēc tam sekoja tikai virslīgas pārstāvji, tostarp viena no līderēm – komanda „Rēzekne”.

Nav mazsvarīgi arī tas, ka „dzelzceļnieku” sabiedrotā bija veiksme, jo pēc izlozes rezultātiem nebija jāspēlē ar „Nikaru”, kas automātiski nozīmētu zaudējumu.

Pusfināla pretinieks bija virslīgas klubs „New Project Tente”, kurš pašlaik ir sestajā vietā.

Visi vārti tika gūtu pirmajā puslaikā un rezultāts bija labvēlīgs „LDz Cargo” – 3:2. Savukārt otro puslaiku var uzskatīt par nerealizēto iespēju laiku. „LDz Cargo” spēlētāji saasināja situāciju pie viesu vārtiem, taču par katru cenu nelauzās uz priekšu, vairāk domājot par aizsardzību. Savukārt „New Project Tente” centās sist pa vārtiem, tiklīdz radās iespēja. Šeit visu varēja izšķirt nejaušība – rikošets, bet pēc daudziem tiešajiem raidījumiem bumba nereti mainīja trajektoriju un piezemējās pie vienas vai otras komandas spēlētāju kājām. Taču veiksme atkal bija „dzelzceļnieku” pusē. Bumba galvenokārt lidoja garām vārtiem, bet vārtos raidītās bumbas noķēra Andrejs Dmitrijevs.

Rezultātā tika smaga, bet pelnīta uzvara. Finālā „LDz Cargo” tiksies ar „Nikaru”, kurš savā pusfinālā pieveica „Beitaru” – 2:1. Sākotnēji finālspēle bija paredzēta Liepājā, bet „LDz Cargo” lūgs to pārcelt uz Daugavpili un cer, ka federācija un „Nikars” izrādīs pretimnākšanu.

Kluba „LDz Cargo/DFA” pārstāvis Aleksandrs Jakubovskis: „Mēs iekļuvām finālā – tas ir lielisks notikums, jo pastāv iespēja, ka Latvijas kausa finālists vai uzvarētājs varēs piedalīties Eiropas kausos. Vēl ir arī „personiska lieta” – vairākas komandas („Petrow”, „Rēzekne”, New Project Tente”) balsoja pret mūsu uzņemšanu virslīgā, jo mēs esot vājāki. Šajā kausa izcīņā, uzvarot visus, pierādījām, ka esam tiesīgi spēlēt virslīgā. Savā ziņā tā bija personisko rēķinu kārtošana. Viņi mūs motivēja, apgalvojot, ka mēs esam vāji un ka mums jāattīstās. Nezin kāpēc viņi tā bija nolēmuši. Bet mēs laukumā pierādījām, ka esam spēcīgāki.

Finālā mūs gaida „Nikars”, mēs saprotam, ka tas ir profesionāls klubs, ar leģionāriem un lielām algām. Spēlē ar viņiem mums ir maz izredžu, taču maksimālo uzdevumu esam paveikuši.”

Pilnu rakstu lasiet 23. februāra numurā.