„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Paši vainīgi, bet ar šādu tiesāšanu nav iespējams uzvarēt

Sergejs Kuznecovs

„Daugavpils” treneris Jurijs Agureikins zaudējuma gadījumā ļoti reti velta pārmetumus tiesnešiem. Vien šad tad ieminas par kādu epizodi, un tas arī viss. 25. februārī spēlē ar „Ventu 2002” daugavpilieši piedzīvoja smagu sagrāvi – 1:7. Tās iemesls – tiesnešu mērķtiecīga nekorekta tiesāšana, kas bija vērsta pret laukuma saimniekiem, uzskata J. Agureikins.

Šī bija Latvijas hokeja pirmās līgas regulārā čempionāta noslēguma spēle, un bija izveidojusies situācija, ka tās uzvarētājs ieguva pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm. Diemžēl komanda „Daugavpils” ir spiesta beigt sezonu, regulārajā čempionātā izcīnot piekto vietu.

Cīņu par medaļām turpinās „Rīga 2001” un „Lido”, bet pašreizējie čempioni – komandas „Venta 2002” hokejisti, titula aizstāvēšanu sāks ar spēli ar „Mārupi”.

Toms Zeltiņš - vienīgo vārtu autors ”Daugavpils” labā un līgas piektais rezultatīvākais spēlētājs - 25 punkti (8+17) deviņās spēlēs

„Daugavpils” daudz zaudēja sezonas sākumā, kad trenera amatā formāli  tika iecelts cīkstonis Artjoms Petkuns, jo viņam bija attiecīga licence. Pēc tam no Ventspils uzaicināja Vladislavu Dobreņkiju, taču komandas sniegums joprojām bija nestabils. Aptuveni pirms mēneša par „Daugavpils” treneri atkal kļuva J. Agureikins.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš netrenēja komandu sezonas lielāko daļu, J. Agureikins bija lakonisks: „Neuzaicināja”.

Spēles beigās tiesnesis svilpa īpaši aktīvi. Uz „Daugavpils” sodīto soliņa nebija brīvu vietu. Tajā pašā laikā, tuvojoties spēles beigu signālam, uz daugavpiliešu soliņa brieda konflikts. Puiši acīmredzami gaidīja pēdējo sekundi, lai sarīkotu masveida kautiņu un nolaistu tvaiku. Taču treneris paņēma pusminūtes pārtraukumu un lūdza hokejistus nemest nost cimdus, bet pabeigt spēli.

Pilnu rakstu lasiet 27. februāra numurā.

Komentāri

01.03.2018 16:53
Igor
Spēle bija skatāma. Tiesnesis svilpa abos virzienos , nebija tik pat labi ventspilniekiem. Pirmajā bildē pat redzams sods mūsējam. Un viss normāli,ka nebija vietu uz soliņa, ja sper ar slidu, lamā tiesnešus un kaujas, protams,ka noraidījums sekos.