„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

„Latgales bekons” vēl nav izgājis dezinfekcijas stadiju

Publicitātes foto

Seši mēneši – šāds ir minimālais karantīnas termiņš, pēc kura uzņēmums drīkst atsākt darbību lopkopības nozarē pēc Āfrikas cūku mēra konstatēšanas. Lai gan jau ir pagājis vairāk nekā pusgads, uzņēmums „Latgales bekons”, kuram nācās likvidēt vairāk nekā 6000 cūku, joprojām nevar atgriezties pie normāla darba ritma.

Kontaktēšanas ar firmas vadību, kas atrodas Višķu pagastā, joprojām ir apgrūtināta. Kā teica Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidlatgales pārvaldes vadītājs Antons Lazdāns, pirms mēneša „Latgales bekons” iesniedza izziņu, ka dezinfekcija ražotnes teritorijā vēl nav pabeigta. Pašlaik šo procedūru traucē lielais sals – darbi tiks turpināti, kad iestāsies siltāks laiks. Jāatzīmē, ka reģionā situācija saistībā ar Āfrikas cūku mēri ir stabila. Ziņas par slimām mežacūkām pienākušas no Kurzemes.

„Nekādas jaunas ziņas no firmas mēs neesam saņēmuši kopš pagājušā gada rudens,” pastāstīja Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins,” pašlaik lielākā daļa darbinieku atlaista līdz darba procesa atjaunošanai. Pārējie strādā jaunajā gaļas pārstrādes cehā Luknas ciemā.”

Atgādinām, ka pirms Āfrikas cūku mēra atklāšanas uzņēmumā „Latgales bekons” strādāja 69 cilvēki. Firma cer saņemt kompensāciju, tādēļ pēc dezinfekcijas tiks veikta vispārēja pārbaude, un tad iesniegts pieprasījums Eiropas Komisijai.