„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

V Latvijas Tūrisma informācijas tirgus notiks Preiļos

visitlatgale.lv

Vislatvijas pasākums – V Latvijas Tūrisma informācijas tirgus notiks 28.aprīlī Preiļos, informē Preiļu novada TIC vadītāja Iveta Šņepste.

Preiļu novada Tūrisma informācijas centrs, kas izlozes ceļā ieguva tiesības šogad Preiļos organizēt V Latvijas Tūrisma informācijas tirgu, līdz 13.aprīlim ir izsludinājis tūrisma informācijas sniedzēju (TIC, asociācijas, citas iestādes) elektronisku pieteikšanos.

Muzikālo noskaņu pasākumā aicināti radīt arī citu novadu pašdarbnieku kolektīvi.

Šajā laikā notiks arī amatnieku, mājražotāju un stādu tirgotāju Pavasara gadatirgus, kas ik gadu ir viens no lielākajiem tirdziņiem Preiļos.

Latvijas Tūrisma informācijas tirgus un Pavasara gadatirgus notiks no plkst.8-14 uz Raiņa bulvāra un laukumā pie Preiļu novada domes (Raiņa bulvāris 19).

Preiļiem šis ir svētku gads. Preiļu novadā, tāpat kā daudzviet, plaši tiks organizēti Latvijas simtgades pasākumi. Dažos avotos minēts, ka Preiļi kā apdzīvota vieta pirmo reizi minēta 1348.gadā, tātad pirms 670 gadiem, kā arī šogad februārī nosvinējām 90 gadu jubileju Preiļu pilsētai. Tādēļ tūrisma informācijas tirgus būs lielisks veids, kā iepazīstināt Latvijas tūrisma informācijas izplatīšanā nodarbinātos cilvēkus ar Preiļu novada un apkārtnes tūrisma piedāvājumu klātienē.

Latvijas apceļotājiem šis ir ērts veids, kā uzzināt par aktuālajiem tūrisma piedāvājumiem. 

Pirmais Latvijas tūrisma informācijas tirgus notika Bauskā, un nu jau tas kļuvis par tradicionālu notikumu, ko ik gadu paredzēts rīkot citā Latvijas pilsētā. Līdz ar to pasākumā tiks izlozēta nākamā gada Latvijas tūrisma informācijas tirgus rīkotājpilsēta.


Rezekneszinas.lv