„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Veiklākā bibliotekāre – Sventē, ašākais šoferis – Kalupē

Visprasmīgāk bumbu basketbola grozā raidīja Višķu pagasta komanda // Foto: Dinija Jemeļjanova

Pēc lielāka pārtraukuma Daugavpils novadā atkal notika pašvaldības darbinieku ziemas sporta un atpūtas svētki. Tajos tikās pagasta pārvalžu un citu iestāžu darbinieki, lai sportiskā gaisotnē mērotos veiklībā un ātrumā.

Sventes vidusskolā 24. februārī pulcējās 20 komandas – 15 pagastu komandas, domes darbinieku, domes deputātu, Naujenes bērnu nama, Višķu sociālā aprūpes centra un sociālā aprūpes centra „Pīlādzis” komanda. Dalībnieki sacentās desmit pārbaudījumos, turklāt vairākums no tiem bija paredzēti konkrētiem speciālistiem, piemēram, kultūras darbiniekiem, lietvedēm, bibliotekāriem.

„Lielāka iespēja pierādīt savu veiklību un atjautību, ne tikai spēku,” norādīja Dubnas pagasta pārvaldes lietvede Inta Valdone. Uz lietvežu sacensībām dažkārt pat veidojās rinda, daudzi vēlējās pārbaudīt savus spēkus jautrajā stafetē, četrrāpus un ar aizsietām acīm meklējot uz grīdas izmētātus priekšmetus. Kopā ar jaunatnes lietu atbildīgo Nadeždu Poļačonoku abas gan atzīmēja, ka ikdienā sportam neizdodas veltīt daudz laika. „Varētu biežāk nūjot, bet vienai grūti saņemties, vajag kompāniju,” atzina Dubnas pagasta pārvaldes lietvede. Arī jauniešu organizatore norāda, ka vēlme nodarboties ar sportu daudz lielāka ir vasarā, tad apkārtnē ir vairāk jauniešu un kopā var doties, piemēram, uz Višķiem, kur ir plašākas sportošanas iespējas.

Sacensību norisi kontrolēja mājinieki, tiesnešu lomā iejutās Sventes vidusskolas skolotāji un audzēkņi. Viena no tiesnesēm, bioloģijas skolotāja Natālija Mileviča, šajā dienā svinēja arī savu dzimšanas dienu un jautri piebilda, ka šī iemesla dēļ  nav domājusi atteikties no tiesneses pienākumu pildīšanas: „Varēšu svinēt lielā, jautrā kompānijā!” Viņai šajā dienā bija rūpīgi jāseko, cik precīzi ir novadnieki bumbas mešanā basketbola grozā. „Es agrāk profesionāli nodarbojos ar vieglatlētiku, tāpēc sports visu dzīvi man ir bijis svarīgs,” uzsvēra N. Mileviča.

Pārbaudījumu starplaikos dalībnieki varēja našķoties ar veselīgām uzkodām, bet labākās komandas tika nosauktas kopīgās svinībās, kas sākās pēcpusdienā. Pasākums aizritēja projekta „Pasākums vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Daugavpils novadā” ietvaros.

Daugavpils novada pašvaldību darbinieku 2018. gada ziemas sporta un atpūtas  svētku rezultāti:

  1. vieta – Naujenes pagasta pārvaldes komanda
  2. vieta – Sventes pagasta pārvaldes komanda
  3. vieta – novada deputātu komanda

Labākie tematiskajos pārbaudījumos:

  • Finansistu cīņā – Kalupes pagasta pārvaldes komanda
  • Sacensībās lietvedēm -- Kalupes pagasta pārvaldes komanda
  • Šoferu „Labirintā” –  Kalupes pagasta pārvaldes komanda
  • Sacensībās sekretārēm – Sventes pagasta pārvaldes komanda
  • Sacensībās sporta organizatoriem –  Vaboles pagasta pārvaldes komanda
  • Sacensībās kultūras darbiniekiem – novada deputātu komanda
  • „Bumbas pārnešana” –  Sventes pagasta pārvaldes komanda
  • „Basketbola metieni” – Višķu pagasta pārvaldes komanda
  • Jautrā stafete” – Sventes pagasta pārvaldes komanda
  • „Vadītāju trīscīņa” – novada deputātu komanda