„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Rēzeknes novadā likvidē nelikumīgu alkohola ražotni

VP LRP

Pagājušonedēļ Valsts policijas LRP Rēzeknes iecirkņa darbinieki Rēzeknes novadā likvidēja nelikumīgu alkohola ražotni un konfiscēja ievērojamu daudzumu nelikumīgu alkoholisko dzērienu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros policisti ieguva informāciju, ka Rēzeknes novada Audriņu pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Likumsargi pagājušonedēļ veica kratīšanu kāda 1970. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Apskatot aizdomās turētā māju un tai pieguļošās saimniecības ēkas, likumsargi konstatēja, ka tur notiek nelikumīga alkohola ražošana. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 1000 litriem brāgas, 140 litri gatavās produkcijas - kandžas, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, kā arī ražošanas ierīces.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā aizdomās par saistību ar analogiem likumpārkāpumiem. 

Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.