„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Konfiscēja ieročus

freeimages.com

Valsts policijas LRP Ludzas iecirkņa darbinieki ieguva operatīvo informāciju, ka 1963. gadā dzimis vīrietis, iespējams, ir saistīts ar šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu. 21. februārī Ludzas novada Pildas pagastā policisti veica kratīšanu vīrieša dzīvesvietā. Apskatot vīrieša māju, policija tajā uzgāja četrus nereģistrētus šaujamieročus. Kopumā kratīšanas laikā konfiscētas četras medību bises un tām atbilstoša munīcija – 33 patronas un ap 200 gramiem šaujampulvera. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. 

Saskaņā ar Krimināllikuma 233. panta 2.daļu, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.