„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.3 °C
nedaudz mākoņains

Kontrabandas cigarešu lieta nonāk tiesā

freeimages.com

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par mēģinājumu nelikumīgi pārvietot tabakas izstrādājumus lielā apmērā, informē Latvijas Republikas Prokuratūras Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pie kriminālatbildības saukti divi vīrieši, kuri 2016.gada 12.jūlijā ieradās netālu no kādas dzelzceļa stacijas un pie sliedēm gaidīja tuvojamies kravas vilcienu. Brīdī, kad kravas vilciena lokomotīve bija pietuvojusies pie abiem vīriešiem, šī vilciena lokomotīves mašīnista palīgs, gar dzelzceļa sliežu klātni no vilciena izmeta deviņus polietilēna iepakojumus ar cigaretēm vairāk nekā 21 879 eiro vērtībā ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Nolūkā turpināt šo cigarešu brīvu apgrozību un tās nelikumīgi pārvadāt ar automašīnu, apsūdzētie polietilēna iepakojumus nesa uz automašīnu. Taču savu nodomu apsūdzētajiem līdz galam realizēt neizdevās, jo tajā brīdī viņus pārsteidza Valsts robežsardzes amatpersonas, kas pārtrauca viņu noziedzīgās darbībās.

Apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un 221.panta trešās daļas. Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.