„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+5.7 °C
apmācies

Krāslavā sacentās jaunie slēpotāji

Uzvarētāja godalga Ričardam Bukam

20. februārī Krāslavas pamatskolas stadionā, spītējot skarbajam salam, notika Krāslavas novada slēpotāju diena.

Krāslavas Sporta skolas distanču slēpošanas trenere Ilona Vanaga pauda prieku, ka šogad paveicās ar sniegu un slēpotājiem ir iespēja trenēties un pilnveidot slēpošanas tehniku uz sniega, kas sekmējas ar labiem rezultātiem.

Robežnieku un Indras pamatskolas bērni sporta stundā slēpo katru gadu, un, kā teica sporta skolotājs Žans Bunto, bērniem patīk slēpot. Viņš uzsver: „Skolas iegādājas slēpju inventāru par projekta vai pašvaldības naudu. Vadu sporta spēļu pulciņu, kas notiek 1-2 reizes nedēļā, un ziemā tas notiek ārā, uz slēpēm. Ja sniega nav, spēlējam zālē volejbolu, basketbolu. Sporta aktivitātes bērnus mudina atrauties no mobilajiem tālruņiem, datoriem.”

Viņa audzēknis Guntājs Gudovskis ir pagājušā gada un šo sacensību uzvarētājs 4 km slēpojumā. Puisis atzinās, ka patīk ziema un slēpošana, un, pateicoties skolas treniņiem, izdodas uzvarēt.

„Krāslavā stadions ir apgaismots, tāpēc gan bērni, gan pieaugušie slēpo arī vakaros. Sporta skolas distanču slēpošanas grupas trenējas vairākas reizes nedēļā, tas atkarīgs no sportista vecuma. Slēpotājiem jāpārvar aukstums ziemā un karstums vasarā. Visu gadu notiek treniņi, darbojas arī vasaras nometne. Slēpošana norūda raksturu. Prieks, ka slēpotāju pulciņš ar katru gadu paliek arvien lielāks,” teica I. Vanaga.

Viņa pati slēpo kopā ar audzēkņiem, tā ir vieglāk parādīt un izlabot slēpošanas tehnikas kļūdas. 

Slēpotāju dienu rīkoja biedrība „Sportists” sadarbībā ar Krāslavas Sporta skolu un Krāslavas novada domi.