„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Uz Feimankas ūdenskrātuves sacenšas zemledus makšķernieki

preili.lv

4. martā uz Feimankas ūdenskrātuves pulcējās 44 zemledus makšķernieki uz Preiļu novada atklāto un Preiļu pagasta čempionātu zemledus makšķerēšanā. Dalībnieki bija ieradušies no Kokneses, Madonas novada, Daugavpils, Aglonas un Līvāniem, bet, protams, neiztrūkstot arī pašmāju novada mormiškas „dancinātājiem”. ZA vieglais pūtiens neļāva ar pilnu krūti baudīt pavasara tuvošanos. Makšķerēšanas sporta cienītāji sacentās par uzvarām Preiļu novada čempionātā gan komandu, gan individuālajā vērtējumā. Jaunieši un sievietes centās noskaidrot labākos arī savā starpā. Preiļu pagasta makšķernieki spēkojās arī savā starpā par labākā noskaidrošanu. Bagātīgu balvu klāstu bija sarūpējusi arī Preiļu pagasta pārvalde.

Pēc zivju nosvēršanas izrādījās, ka divas līderkomandas savākušas vienādu punktu skaitu un uzvarētāja noskaidrošanai bija jāskaita zivju kopsvars. Tikai ar 27 gramu pārsvaru uzvarētāju laurus plūca komanda „Vecie līņi” (Valdis un Ilze Barūkļi, Andris Turkins), otrajā vietā komanda „Jaunciems” (Anatolijs Pupics, Dzintars Matisāns, Gunārs Matisāns), bet trešajā vietā komanda „Kalnu iela” (Zintis un Jānis Viļeviči, Raimonds Romulis). Individuāli meistarīgākais Broņislavs Plivda – 2 kg 712 grami (Preiļi), 2.vietā Andris Turkins – 2 kg 500 grami un 3.vietā Valdis Barūklis – 2 kg 290 grami. Meistarīgākie jaunieši – Dinārs Ķemzāns (Preiļu pagasts), Guntis Bogotais (Sauna -2) un Agris Vojevodskis (Sauna). Sievietes sarindojās sekojoši: Ilze Barūkle, Vita Juršeniene (Atradeņi) un Lāsma Turkupole (Atašiene). Preiļu pagasta meistarīgākie: Broņislavs Plivda, Viktors Kokorīts un Dinārs Ķemzāns. Lielākā zivs – asaris 283 gramu svarā atradās Andriana Jerohina (Koknese) makšķerēšanas kastē, mazāko eksemplāru spēja izvilināt Atis Puzaks.

Sacensību gaitā netrūka Preiļu novada domes priekšsēdētājas Marutas Plivdas uzmundrinošo vārdu sacensību dalībniekiem. Liels paldies par sacensību atbalstu un garšīgo zupu „Ozolkrastu” saimniecei – Lidijai Ceriņai, ka arī Jeļenai Puzakai. Artim Prikulim par attīrīto stāvlaukumu mašīnu novietnei. Labā noskaņojumā sacensību dalībnieki devās mājup, lai jau nākošajās brīvdienās atkal tiktos vai nu Latgales čempionāta vai kādā citā vietējas nozīmes pasākumā.