„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
neliels lietus

Spīdvejā cer uz LDz sponsorpalīdzību

Sergejs Kuznecovs

Daugavpils pašvaldība cer saņemt finansiālu atbalstu no spīdveja kluba „Lokomotīve” agrākā sponsora – valsts uzņēmuma „Latvijas dzelzceļš” (LDz). Lai risinātu šo jautājumu, pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims tikās ar LDz prezidentu Edvīnu Bērziņu. Izņemot spīdveju, dome vēlas saņemt arī līdzekļus, lai pilsētas hokeja komanda varētu iekļūt Latvijas hokeja virslīgā.

Pagājušajā gadā saistībā ar klubu „Lokomotīve” virmoja lielas kaislības, jo kļuva zināms, ka biedrībai „Grand Prix of Latvia” ir lieli parādi – aptuveni 250 000 eiro. Pēc ilgas apspriešanas, tikšanās ar faniem un kluba pārstāvjiem, pašvaldība no sava budžeta piešķīra 197 000 eiro šo parādu dzēšanai. Taču nauda tika izsniegta ar piebildi, ka šogad kopējā dotācija sporta biedrībai būs mazāka tieši par minēto summu.

Neskatoties uz saspringto finansiālo situāciju, šogad „Lokomotīve” raugās nākotnē ar optimismu. Intervijā vietējiem plašsaziņas līdzekļiem kluba prezidents Valērijs Šidlovskis paziņoja, ka pašlaik uzkrāto līdzekļu pietiks līdz šī gada jūnijam. Turklāt, ja „Latvijas dzelzceļš” neatstās bez ievērības pilsētas domes lūgumu, biedrība saņems vēl aptuveni 100 000 eiro.

”Lursoft” datu bāzes informācija liecina, ka šī gada februārī VID administrēto nodokļu parāda summa biedrībai „Grand Prix of Latvia” bija 4519 eiro, savukārt pērnā gada oktobrī šis rādītājs bija 16 700 eiro.

Jauno sezonu „Lokomotīve” sāks 7. aprīlī ar sacensībām Gņeznā. 1. septembrī Daugavpilī ieplānots vērienīgs pasākums – Eiropas U21 komandu čempionāta fināls.