„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Sporta zāles renovācijas izmaksas aizvien pieaug

Publicitātes foto

Lēmums par finansējuma piešķiršanu J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas sporta zāles remontam tiks pieņemts tikai pēc tam, kad būs saņemta precīza Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) atbilde. Finanšu komitejas sēdē šādu pozīciju pauda visi pilsētas domes deputāti.

Papilddarbu izmaksas sporta zālē Marijas ielā 1d šobrīd pieaugušas līdz 715 698 eiro (bez PVN). Tādējādi kopš pagājušā gada vasaras sadārdzinājums ir vairāk nekā 200%. Visu darbu kopējās izmaksas sporta objekta pašlaik ir 1,2 miljoni eiro (bez PVN).

Darbu izpildītāja ir SIA „Modus būve”, būvuzraudzību veic SIA „Rem Pro”. No autoruzraudzības iepriekš atteicās divas firmas – projekta autore SIA „Wonderfull” un AS „Komunālprojekts”, ar kuru vēlāk tika parakstīta vienošanās par līguma pārtraukšanu. Tagad šo funkciju veic Rīgas SIA „DG Baltic”.

Paziņojums par projekta sadārdzināšanos izraisīja daudzu pašvaldības deputātu sašutumu. Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”) uzskata, ka šāds cenu pieaugums obligāti jāsaskaņo ar CFLA, kuras noteikumos ir stingri fiksēta 15% barjera – izmaksu pieaugums nedrīkst to pārsniegt. Visdrīzāk, šādā gadījumā būs jāizsludina jauns celtniecības un citu darbu konkurss. Vienisprātis ar J. Lāčplēsi ir arī opozīcijas pārstāvis Andrejs Elksniņš („Saskaņa”), kurš, savukārt, minēja vairākus jaunu sporta un kultūras objektu celtniecības piemērus reģionā par summām, kuras ir vienādas vai nedaudz pārsniedz poļu ģimnāzijas sporta zāles renovācijas izdevumus.

Arī ģimnāzijas direktore Gaļina Smuļko uzskata, ka, ņemot vērā šādas summas, var domāt par nopietna sporta objekta pilnvērtīgu celtniecību. „Vēlos atzīmēt, ja šo zāli izmantoja ne tikai mūsu ģimnāzisti,” viņa uzsvēra, „no pl. 15.00 līdz vēlam vakaram tur nodarbojās Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi. Tāpēc šī situācija ir nepatīkama ne tikai man, bet arī ļoti daudziem citu skolu audzēkņu vecākiem.”

Tika apspriests vēl viens projekts, kas saistīts ar poļu ģimnāziju, -- aktu zāles korpusa atjaunošana Marijas ielā 1e. Sākotnēji projektu nācās atlikt tā pārlieku augsto izmaksu dēļ (vairāk nekā 2 miljoni eiro). Taču vēlāk tika veikts pārrēķins, un summa saruna līdz 1,2 miljoniem eiro. Visticamāk, šajā gadījumā tiks saņemts Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Polijas Republikas Senāta atbalsts, kurš par savu nodomu gatavojas paziņot marta vidū.

Uzziņai

  • Pašlaik J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijā mācās 352 audzēkņi
  • Ģimnāzijai pieder trīs būves – ēka Varšavas ielā 2, Marijas ielā 1d un Marijas ielā 1e
  • 2017. gada janvārī Būvniecības valsts kontroles biroja pārbaudes rezultātā poļu ģimnāzijas sporta zālē nācās apturēt darbus. Tagad ir saņemta biroja atļauja būvdarbu veikšanai līdz šī gada 7. augustam