„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Plāno atjaunot Policijas akadēmiju

VP LRP

Iekšlietu ministrijas darba grupa, kurā iesaistīti Latvijas tiesībaizsardzības un drošības iestāžu vadošie darbinieki, pēta, kādi likumi jāgroza un kāds finansējums vajadzīgs, lai izveidotu iekšējās drošības augstskolu. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis „Latgales Laikam” uzsvēra, ka augstskolas idejas moto ir laba izglītība tiesībaizsardzības un valsts drošības iestāžu speciālistiem, tostarp policijas darbiniekiem.  

Darba grupa šobrīd gatavo ziņojumu, pēc tam Iekšlietu ministrija to prezentēs valdībai. Tiek debatēts gan par jaunu fakultāti kādā no esošajām augstskolām vai jaunu izglītības programmu uz Policijas koledžas bāzes, gan par jaunu augstākās izglītības iestādi, teica Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava. 

Patlaban policijas darbinieki 1. līmeņa augstāko izglītību var iegūt Policijas koledžā un 2. līmeņa augstāko izglītību -- Rīgas Stradiņa universitātē.

Vēl līdz 2010. gada janvārim Latvijā darbojās Policijas akadēmija, taču tā tika likvidēta, jo tā brīža ekonomiskajā situācijā Iekšlietu ministrija budžeta taupības nolūkos nevarēja uzturēt šādu izglītības iestādi, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Ilze Jurēvica.

UZZIŅAI

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde skaitļos uz 2017. gada 31. decembri:

  • 57% amatpersonu bija augstākā izglītība;
  • 0,86% amatpersonu izglītība neatbilda prasībām;
  • nebija vakantu vietu;
  • kadru mainība minimāla.