„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Sals lielu kaitējumu ūdensvadam nav nodarījis

freeimages.com

Laikposmā no 1. janvāra līdz 5. martam Daugavpilī fiksēti 59 kanalizācijas infrastruktūras aizsalšanas gadījumi. Un tikai 23 no tiem ir  zonā, kura atrodas SIA „Daugavpils ūdens” pārziņā. Visos pārējos gadījumos caurules aizsalušas un plīsušas neapkurināmos privātīpašumos – mājās, pagrabos, virtuvēs, akās un individuālās ūdensapgādes mezglos.

SIA „Daugavpils ūdens” valdes loceklis Ģirts Kolendo uzskata, ka pilsēta stipro salu pārcietusi  gana veiksmīgi. Pašlaik galvenais pluss ir tas, ka pēc lielā sala siltāks laiks iestājas pamazām, bez straujām gaisa temperatūras svārstībām. Sarežģītākie incidenti ir saistīti tieši ar straujām temperatūras maiņām, īpaši tad, ja ilgā laikā posmā zeme ir dziļi sasalusi. Šādos gadījumos cauruļvadi tiek nopietni bojāti.

Dienās, kad bija vislielākais sals, „Daugavpils ūdens” speciālistiem nācās atkausēt vairākus ūdens spiedkatlus un likvidēt maģistrālo cauruļvadu bojājumus (Piekrastes, 18. novembra un Spaļu ielā). Taču ir acīmredzams, ka negadījumi ar cauruļvadiem nebija saistīti ar salu, bet infrastruktūras ekspluatācijas termiņa beigām. Turklāt privātajā sektorā bojājumi bija jānovērš gandrīz katru dienu. Vairākumā gadījumu avārijas brigādēm izdevās atjaunot ūdens padevi uzreiz.