„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Daugavpilī veidos vienību nemieru apspiešanai

freeimages.com

Viena no četrām specvienībām masu nekārtību novēršanai un apspiešanai, kuras tiek veidotas Valsts policijā, būs Daugavpilī. Pārējās vienības atradīsies Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē. Tās visas atradīsies Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes tiešā pakļautībā un reģiona pārvalžu operatīvā pakļautībā.

„Pašlaik tiek vērtēti un atlasīti potenciāli specvienības darbinieki,” avīzei „Latgales Laiks” pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Elīna Sprudzāne, „šīs nodaļa vienības darbosies pēc tāda paša principa kā Rīgas Speciālo uzdevumu bataljons (SUB).”

Līdz šim SUB savas tiešās funkcijas pildīja ļoti reti. Nopietnākais pārbaudījums  šīs struktūras darbiniekiem bija nekārtību apspiešana 2009. gadā Vecrīgā. Pēc tam vienība rūpējās par drošību 16. martā (Leģionāru piemiņas diena), 9. maijā (Uzvaras diena) un citos lielos pasākumos.

Tāpat kā SUB, arī jauno specvienību darbinieki parastās dienās veiks regulāru patrulēšanu. Turklāt šiem kārtības sargiem tiek solīts lielāks atalgojums. Vienības plānots izveidot līdz 2018. gada beigām.

Valsts policijas pārstāvji atturīgi komentēja specvienību izveides galveno iemeslu. Oficiālais skaidrojums – policijas struktūras pilnveidošana, vispārējā drošības līmeņa paaugstināšana un ātra reaģēšana nemieru gadījumā. Tajā pat laikā Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis atzīmē, ka tās nepieciešamas sakarā ar mainīgo ģeopolitisko situāciju un iespējamiem hibrīdkara draudiem.