„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Lieldienu dekoru veidošana kļūst starptautiska

Jeļena Ivancova

Jau vairākus gadus PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” kopā ar Daugavpils pilsētas domi organizēja akciju „Krāšņākā Lieldienu ola”. Akcijā ir piedalījušies gan Saules skolas audzēkņi, gan Daugavpils vispārizglītojošo skolu komandas, bet izveidotie mākslas objekti – lielas apgleznotas Lieldienu olas – tika izstādīti pilsētvidē un kļuva par svētku galveno rotājumu, kas priecēja pilsētas iedzīvotājus un viesus.  

Šogad Saules skola kā Latgales reģiona mākslas un dizaina profesionālās ievirzes izglītības metodiskais centrs aicināja atsaukties reģiona mākslas un mūzikas skolas, lai kopīgiem spēkiem veidotu Lieldienu olu galeriju Daugavpils centrā. Dalībai akcijā ir pieteikušās 15 mākslas skolu komandas gan no Latgales, gan arī no viesi Lietuvas – Zarasu mākslas un mūzikas skola, informē Saules skolas direktore Inguna Kokina.  

Sadarbībā ar Daugavpils Universitāti 13. martā Daugavpilī notiks seminārs „Dekoratīvu objektu izveide un izvietošana pilsētvidē”, radošās komandas  pulcēsies Saules skolā, kur skolas pedagoģes Digna Gordijenko un Dace Abricka stāstīs par pieredzi, veidojot mākslas akcijas un vides objektus pilsētas ārtelpā, vēlāk Daugavpils Universitātes Dabaszinātņu korpusā katra komanda pēc pašu veidotas skices apgleznos savu Lieldienu olu.

Jau nākamajā dienā – 14. martā mākslas un mūzikas skolu radītās Lieldienu olas tiks izstādītas Daugavpils centrā – Mihoelsa ielas posmā no Rīgas līdz Sakņu ielai (blakus Skulptūru dārzam), kur visu svētku laiku priecēs daugavpiliešus un pilsētas viesus.