„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Lietuvas meitenes – labākās ledus laukumā

Daugavpils "Saskaņa" šajā turnīrā ieguva sudrabu // Foto: Aleksandrs Rube

8. martā Daugavpils ledus hallē notika tradicionālais Starptautiskajai sieviešu dienai veltītais hokeja turnīrs.  Šis pasākums norisinājās jau devīto reizi un sapulcināja rekordlielu sieviešu komandu skaitu - ledus hallē sacentās septiņas Daugavpils un viena Lietuvas komanda, kopā 40 hokejistes.

Šogad pieteicās tik liels dalībnieču skaits, jo tika mainīts turnīra formāts. Atlases spēles ilga piecas minūtes un notika vienlaikus divās laukuma pusēs, turklāt bez vārtsardzēm (ripa bija jāiemet mazajos vārtos). Tādējādi turnīrs piesaistīja vairāk sportisku meiteņu – sacentās gan tās, kuras slido jau sen (hokejistes un daiļslidotājas), gan amatieres. Turklāt 40 dalībnieču „kvota” tika aizpildīta diezgan ātri – organizatoriem pat nācās atteikt meitenēm no Rīgas, kuras parasti brauc uz šīm svētku sacensībām. Pirms turnīra notika četri treniņi.

Turnīra tabula

  1. "Hockey girl" – 16 punkti (7 uzvaras, 0 zaudējumu, 0 neizšķirtu)
  2. "Saskaņa" – 14 punkti (6:1:0)
  3. "OPewek" – 9 punkti (4:2:1)
  4. "Peļmeški"– 6 punkti (2:3:2)
  5. "Jaguar" – 6 punkti (2:3:2)
  6. "Fiesta" – 4 punkti (1:2:4)
  7. "Žoludj" – 3 punkti (0:3:4)
  8. "Viktorija" – 2 punkti (1:0:6)

Turnīra finālspēlē sacentās „HK Hockey girl" (trenere Ramune Maleckiene) un „HK Saskaņa” (treneris Aigars Pudāns), tā notika uz pilna laukuma, ar vārtsardzēm un pilnā ekipējumā. Nopietnā cīņā uzvarēja Lietuvas hokejistes – 3:0. Lietuviešu spēlētāja Migle Jakavičene atzīta par turnīra labāko spēlētāju, bet daugavpiliete Žaneta Kataikina – par labāko vārtsardzi. Labākās vārtu guvējas titulu saņēma meistarīgā Arina Galilejeva („OPewek").