„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Preiļos notiks Sarunu skolas LAMPA nodarbība

Publicitātes foto

Ikviens Preiļu iedzīvotājs un viesis aicināts uz sertificētas mediatores Ilzes Dzenovskas praktisko nodarbību “Sarunas, kas nepieviļ, jeb runāt ≠ sarunāties", kas notiek Sarunu skolas LAMPA ietvaros. Preilieši uz nodarbību I. Dzenovskas vadībā gaidīti 23. martā plkst. 14:00 Preiļu novada kultūras centrā Raiņa bulvārī 28.  Dalība – bez maksas.

"Mūsu dzīvē notiek mijiedarbība – attiecībās, savstarpējā saskarsmē. Saskaroties divu cilvēku, partiju, kopienu, valstu, pasaules uztverēm un pieredzēm, var rasties skaidrība, sapratne, saticība, spriedze, sāncensība, sadursme, sāpes," par nodarbības ideju stāsta Ilze Dzenovska, Sertificēta mediatore ģimenes un biznesa mediāciju jomā, Sertificētu mediatoru padomes locekle, apzinātās komunikācijas un starptautisku mierizglītības projektu trenere, Mg. Miera un taisnīguma studijās, Mg. Tiesību zinātnē, Ajengāra jogas un meditācijas praktiķe.

Nodarbība vēstīs par efektīvas saskarsmes veidošanu, kvalitatīvām sarunām un uzklausīšanas mākslu. Tās laikā būs iespēja rast atbildes uz plašu jautājumu loku. Kā veidot saskarsmi, lai saprastos? Kāda loma ir mūsu izvēlētajai valodai un vārdiem? Kas intīmām un publiskām sarunām kopīgs? Kādēļ reizēm kļūstam neizprotoši, paliekam nesaprasti un jūtamies pārprasti? Kas notiek mūsu smadzenēs, kad zaudējam spēju saklausīt, bet izpratne sašķobās? Kas ir kvalitatīvas sarunas elementi? Kā no spējas klausīties nonākam līdz spējai sadzirdēt?

Nodarbība ir bez maksas, uzrādot biļeti (drukātā veidā vai viedtālrunī), kam var pieteikties šeit: http://bit.ly/2p8khpN. Ierašanās no plkst. 13:30.

“Mēs ceram, ka Preiļu iedzīvotāji izmantos iespēju un piedalīsies praktiskajā nodarbībā par sarunas prasmēm, jo mēs visi protam sarunāties, bet jautājums ir – vai vienmēr tas ir jēgpilni un mūsu domas sasniedz adresātu, vai protam uzklausīt viens otru un diskutēt cieņpilni? Saruna ir būtiska demokrātijas sastāvdaļa un, ja nemācēsim sarunāties, diez vai spēsim sadarboties un saprasties. Pēc Sarunu skolas LAMPA nodarbības ikvienam, kurš tajā būs līdzdarbojies, būs iespēja izvērtēt savas komunikācijas prasmes, kā arī nākotnē uzlabot dialoga prasmes,” uzsver British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

Sarunu skola LAMPA ir astoņu praktisku nodarbību cikls, ko Sarunu festivāls LAMPA piedāvā festivāla starplaikā – pavasara un rudens sezonās. Četras nodarbības notiek Rīgā, bet vēl četras – lielākajās Latvijas pilsētās, tai skaitā Preiļos. To mērķis ir izkopt demokrātiskās sarunāšanās kultūru Latvijā – cilvēki sarunājas cieņpilni, uzklausa, un, kas svarīgi, pieņem, ka katram viedoklim ir tiesības pastāvēt, neatkarīgi no tā, vai tam var piekrist. Nodarbībās ikviens interesents varēs iegūt zināšanas un praktiskas iemaņas, ko pielietot dzīvē un saskarsmē ar citiem cilvēkiem. Sarunu skolu LAMPA atbalsta British Council pārstāvniecība Latvijā, nodarbību Preiļos – biedrība "Preiļi izglītotai Latvijai".