„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

«ABLV Bank» klienti saņēmuši 38,9 miljonus eiro

Publicitātes foto

Kopš 3.marta, kad banka “Citadele” sāka izmaksāt valsts garantēto atlīdzību “ABLV Bank” klientiem, kopumā atlīdzība izmaksāta 2642 “ABLV Bank” klientiem. Kopējā izmaksātā summa no 3. līdz 11. martam ir 38,9 miljoni eiro.

“Citadele” informēja, ka pirmās nedēļas laikā visaktīvāk valsts garantētajai atlīdzībai ir pieteikušies vietējie Latvijas “ABLV Bank” klienti. Savukārt starptautiskie klienti galvenokārt ir rezervējuši bankas apmeklējumu uz turpmākajām nedēļām.

No 2642 klientiem, kas saņēmuši valsts garantēto atlīdzību, teju 89% jeb 2338 ir vietējie Latvijas iedzīvotāji vai juridiskās personas. Savukārt 304 ir starptautiskie klienti.

Tie klienti, kuriem ir “Citadeles” internetbanka, valsts garantēto atlīdzību var pieteikt internetbankā, un uz bankas filiāli nav nepieciešams doties. Tāpat Latvijas vietējiem iedzīvotājiem un juridiskām personām ir iespēja pieteikt “Citadeles” konta atvēršanu jebkurā no 30 bankas “Citadele” filiālēm visā Latvijā un pēc tam pieteikties valsts garantētajai atlīdzībai, izmantojot “Citadeles” internetbanku.

Valsts garantēto atlīdzību būs iespējams saņemt piecus gadus – līdz pat 2023. gada 3. martam.

Atbilstoši Noguldījumu garantiju likumam valsts garantēto atlīdzību var saņemt “ABLV Bank” Latvijas un starptautiskie klienti – privātpersonas un juridiskās personas -, kam “ABLV Bank” ir noguldījumi. Valsts garantētā atlīdzība attiecas uz visiem noguldītāja līdzekļiem – gan uz termiņnoguldījumiem, gan norēķinu kontiem, algu kontiem, krājkontiem u.c. (izņemot finanšu instrumentu kontus).

Katrs noguldītājs var saņemt atlīdzību līdz 100 000 eiro – atbilstoši tam, cik liela noguldījuma summa konkrētajam klientam ir “ABLV Bank” kontos.

Tie klienti, kam noguldījumu summa „ABLV Bank” pārsniedz valsts noteiktos 100 000 eiro griestus, varēs pieteikt savas kā kreditora prasības „ABLV Bank” likvidācijas procesa ietvaros.

Saskaņā ar Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas līgumu nauda klientiem atmaksājama ar vienu transakciju eiro valūtā. Valsts garantēto atlīdzību ir iespējams saņemt ar pārskaitījumu uz klienta kontu jebkurā bankā.


lsm.lv