„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Ludzā likvidē nelikumīga alkohola ražotni

VP LRP

Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Pagājušonedēļ šādus pasākumus sekmīgi realizēja VP LRP Ludzas iecirkņa darbinieki, likvidējot Ludzā nelikumīga alkohola ražotni un konfiscējot ievērojamu daudzumu nelikumīgu alkoholisko dzērienu.

VP LRP policisti ieguva informāciju, ka Ludzā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei, 2018.gada 9.martā likumsargi veica kratīšanu kādas 1963.gadā dzimušas sievietes dzīvesvietā. Apskatot aizdomās turētās dzīvokli, likumsargi konstatēja, ka tajā notiek nelikumīga alkohola ražošana. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 200 litriem brāgas un gatavās produkcijas - kandžas, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī ražošanas ierīces.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, likumpārkāpēja šo alkoholu plānoja realizēt turpat notikuma vietā un, iespējams, arī citās nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās (t.s. «točkās»). Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka sieviete iepriekš nebija nonākusi  policijas redzeslokā.

Pēc Krimināllikuma 221. panta 1.daļas, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat, Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz simt četrdesmit euro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.