„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Mednieki sacentās zupas vārīšanā

Egita Terēze Jonāne

Ar Konstantinovas komandas uzvaru noslēdzās mednieku zupas konkurss, kas tika rīkots Dagdas novada mednieku sporta spēlēs.

Dagdas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Krūmiņa pastāstīja, ka tikpat garšīgs bija arī Andrupenes mednieku kolektīva (2. vieta) un komandas „Dagdas mednieks” (3. vieta) cienasts.

Mednieki ne tikai rosījās zupas virtuvē, bet arī ātri un veiksmīgi tika galā ar rīta skrējienu, slazda likšanu, maisa nešanu, tāpat viņiem labi veicās stāva kalna pievarēšanā ar virves palīdzību, šaušanā pa šķīvīšiem un „meža cūkas” (baļķa) vilkšanā no grāvja.

Tikmēr tiesneši noteica individuālo sacensību uzvarētājus, un šoreiz zelta medaļas izcīnīja E. Stepiņš, E. Sņucins un R. Stepiņa šaušanā ar pneimatisko ieroci, L. Zariņa un  E. Lipšāns šaušanā ar bisi. Īpaši konkursi un balvas bija sarūpētas līdzjutējiem.

2019. gadā mednieku sporta spēles notiks Dagdā, kur kolēģus uzņems īpašās ceļojošās balvas laureāti, komanda „Dagdas mednieks”.