„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Tikšanās ar literātu Jevģeniju Golubevu

lcb.lv

19. martā plkst. 17.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē notiks Daugavpils literāta Jevģenija Golubeva radošais vakars. Izskanēs autora dzejas lasījumi un sarunas par dzīvi un literatūru.

Jevģenijs Golubevs Daugavpilī ir plaši pazīstams ne vien kā dzejnieks, bet arī kā dzejas krājumu sastādītājs un redaktors, publicists un novadpētnieks. Viņa novadpētniecisko interešu lokā ir Latgales augstdzimušo dzimtu vēsture. Jau vairākus gadus Jevģenijs Golubevs vada Daugavpils radošās inteliģences apvienību “DINA-ART” un veiksmīgi īsteno dažādus literārus projektus.

Jevģenijs Golubevs raksta dzeju gan pieaugušajiem, gan bērniem. Viņa dzeja, reportāžas un citi literārie darbi daudzkārt publicēti Latvijas un ārvalstu periodiskajos izdevumos. Kopš 1999. gada Jevģenijs Golubevs regulāri publicējas Daugavpils autoru ikgadējā krājumā “Dzejas dienas”. Atsevišķi darbi ir tulkoti citās valodās, tostarp latviešu, latgaļu, baltkrievu, vācu un bulgāru. Plašāka informācija par literātu ir pieejama LCB datubāzē “Daugavpils novadnieki”.

Aicināti visi dzejas cienītāji! Ieeja pasākumā – brīva.