„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+6.2 °C
apmācies

ASV vēstniecība Rēzeknē atklās Deboras Lagrasas izstādi

 ASV vēstniecība Latvijā aicina uz amerikāņu mākslinieces Deboras Lagrasas multimediju izstādes “Kur tie lieli dūmi kūp. Latviešu tautasdziesmu iedvesmota māksla” atklāšanu ceturtdien, 15. martā, plkst. 15:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 102. Izstādes atklāšanā piedalīsies ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļas vietnieks Raiens Pesekas. Izstāde būs apskatāma līdz 14. aprīlim.

Izstādē tiek aplūkots, kā simbolismu, mītu un leģendām bagātās latviešu dainu tradīcijas un jūgendstila arhitektūra var iedvesmot radošo domāšanu un mākslas radīšanu šodien. Māksliniece balstās uz tēmām, kas ir izplatītas kultūrās starp folkloru un mitoloģiju, arhitektūru un simboliku.

Debora Lagrasa (Deborah La Grasse) ir dzimusi Geinsvilā (Gainesville), Floridas štatā un ieguvusi mākslas bakalaura grādu zīmēšanā un gleznošanā Floridas Universitātē, bet mākslas un tēlniecības maģistra grādu Illinoisas Universitātē. Viņa ir bijusi gan tēlniecības, gan arhitektūras dizaina pasniedzēja vairāk kā 30 gadu, pašlaik pasniedz arhitektūras dizaina pamatus Floridas Lauksaimniecības un Mehānikas Universitātē Talahasijā (Tallahassee). Lagrasas darbi bijuši pārstāvēti izstādēs un kolekcijās gan pašas valstī, gan ārzemēs. Viņas interese par kultūru dialoga veidošanu aizvedusi viņu kā pasniedzēju uz citām universitātēm, ļāvusi kā organizatorei iesaistīties semināru un konferenču rīkošanā, kā arī piedalīties mākslinieku kopprojektos Latvijā, Bosnijā un Hercegovinā, Peru, Indijā un Apvienotajā karalistē.

“Pavadot Latvijā divas vasaras 2013. un 2014. gadā, es ievēroju šīs valsts pastāvīgos centienus veidot un aizstavēt savu unikālo identitāti, saglabājot un atzīmējot neparastos artefaktus,” norāda Debora Lagrasa.