„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Dega saimniecības ēkas

freeimages.com

13. martā pl. 15.45 tika saņemts izsaukums uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 15 kv. m. platībā. Pirms glābēju ierašanās no piedūmotās mājas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no blakus dzīvokļa evakuēja vēl divus cilvēkus. Pl. 17.40 ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdien glābēji devās talkā arī dzīvniekiem. Krāslavā, Pils ielā, skolas ēdnīcā bija ielavījies zalktis, kuru noķert tika izsaukti VUGD darbinieki. Glābēji rāpuli noķēra un palaida brīvībā. Tajā pat dienā Daugavpilī, Vasarnīcu ielā, glābēji no koka nocēla kaķi, kurš saviem spēkiem vairs nav varējis tikt lejā.

14. martā pl. 22.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Kārsavas novada Malnavas pagastu, kur dega saimniecības vagoniņš.

15. martā pl. 2.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Kalkūnes pagastu, kur dega malkas šķūnis, stundu vēlāk glābēji devās uz Krāslavas novada Krāslavas pagastu, kur dega vienstāva neapdzīvota koka māja 120 kv. m. platībā.