„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Apstiprināja viena skolēna izmaksas Ilūkstes novada skolās

freeimages.com

Ilūkstes novada domes deputāti apstiprināja viena audzēkņa uzturēšanas izmaksas mēnesī.

Ilūkstes 1. vidusskolā viena audzēkņa uzturēšanas izmaksas ir 67,21, Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā - 60,23, Eglaines pamatskolā - 109,39, Subates pamatskolā - 118,24, pirmsskolas izglītības iestādē „Zvaniņš” - 135,40, Bebrenes vispārizglītojošajā un profesionālajā vidusskolā - 166,73 eiro mēnesī. 

Kā pastāstīja Ilūkstes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Pavlovska, viena audzēkņa uzturēšanas izmaksas aprēķina, ņemot vērā katras izglītības iestādes izdevumus, izņemot valsts budžeta transfertus, ārvalstu dienesta komandējumus, degvielas, ēdināšanas un transportlīdzekļu nomas izdevumus.

Pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā sniegtos pakalpojumus izmanto citas pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētie iedzīvotāji,  līdz attiecīgā saimnieciskā gada 1. aprīlim sagatavo un nosūta pakalpojumu saņēmējam parakstīšanai līguma projektu par viena izglītojamā izmaksām mēnesī pašvaldības izglītības iestādē, kā arī par kārtību, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini.