„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Mājas kopsapulcē risina pārpratumus

Anita Lauce un Anna Botore uzskata, ka pagājušā gada protokoli nav likumīgi // Foto: Egita Terēze Jonāne

Marta sākumā Lociku ciemā pēc daudzdzīvokļu mājas Vienības ielā 5 iedzīvotāju Annas Botores un Anitas Lauces iniciatīvas tika sasaukta mājas kopsapulce, lai spriestu par sasāpējušiem jautājumiem. Sanāksmē piedalījās 27 iedzīvotāji, tostarp Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne, kura pārstāvēja 11 pašvaldības dzīvokļu īrnieku viedokli, kā to nosaka likumdošana. Iedzīvotāju iniciētas sapulces notiek ļoti reti, tāpēc iedzīvotāji un I. Miglāne pateicās abām sievietēm, ka viņas prata pārliecināt cilvēkus sanākt kopā.

Sapulces iniciatores aicināja iedzīvotājus ar balsojumu atcelt divus 2017. gada 31. jūlija protokolus, jo, pēc viņu teiktā, kopsapulces nenotika, bet paraksti tika vākti, veicot aptauju dzīvokļos. Sievietes pieļauj, ka daži paraksti varētu būt viltoti.

Saskaņā ar Dzīvokļu īpašnieku likuma 20. pantu, dzīvokļu īpašniekiem ir tiesības pieņemt lēmumus aptaujas veidā, nesasaucot dzīvokļu īpašnieku kopsapulci, ja dzīvokļu īpašnieki nav noteikuši, ka lēmējtiesības pieder tikai kopsapulcei, skaidroja SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” (NPS) jurists Sergejs Smirnovs.  

Savukārt šī uzņēmuma valdes loceklis Aivars Elksniņš uzsvēra, ka par mājas siltināšanu, tāpat arī par remontiem ir tiesīgi lemt vienīgi dzīvokļu īpašnieki.

Viņš pastāstīja, ka nosiltinātās kaimiņu mājas Vienības ielā 8 iedzīvotāji janvārī maksāja par apkuri 0,79 eiro/m2, tikmēr Vienības ielā 5 - 1,51 eiro/m2.

Šoreiz vairākums kopsapulces dalībnieku un Ināra Miglāne iestājās par to, ka jālemj par siltināšanas pasākumiem, nevis jālūkojas pagātnē, kā arī aicināja ievēlēt mājas vecāko, ja iniciatīvas grupā nav vienprātības par mājai svarīgiem jautājumiem.

Balsojumā vairākums atbalstīja ēkas jumta un bēniņu un ārējo (gala) sienu siltināšanu un apkures sistēmas siltināšanu, kas bija iekļauta iepriekš minētajos protokolos.

Pilnu rakstu lasiet 16. marta numurā.