„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Atklāja rekordlielu cigarešu kontrabandu

pixabay.com

Pārbaudot dzelzceļa kravu konteinerus Rēzeknes muitas kontroles punktā, VID Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 26 390 000 cigarešu kontrabandu. Vilciens, kura sastāvā tika atklāti konteineri ar kontrabandas cigaretēm, iebrauca Latvijā no Krievijas, informē VID Sabiedrisko attiecību daļa.

5. martā Rēzeknes II muitas kontroles punkta darbinieki, pamatojoties uz informācijas analīzes rezultātiem, kas tika saņemta no Kārsavas muitas kontroles punkta kolēģiem, veica sešu dzelzceļa konteineru padziļinātu pārbaudi. Atverot konteinerus, konstatēts, ka priekšpusē novietotas piesegpreces, aiz tām izveidota dēļu starpsiena, aiz kuras atrodas kastes ar cigaretēm. Kontroles gaitā no konteineriem tika izkrautas 2639 kastes cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopumā muitas kontroles rezultātā tika izņemti 26 390 000 cigaretes.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietā un lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei turpmāko procesuālo darbību veikšanai.