„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Būvnieks «Binders» Igaunijai spiests maksāt 4,7 miljonus eiro

Publicitātes foto

Būvniecības kompānijai SIA “Binders” saistībā ar realizētajiem projektiem problēmas jāpiedzīvo ne tikai Latvijā. Kā noskaidroja Latvijas Televīzija, pērn uzņēmums bija spiests samaksāt 4,7 miljonus eiro Igaunijai, lai segtu kaimiņvalstij radītos zaudējumus saistībā ar Pērnavas apvedceļa būvniecību. Tas bija Eiropas Savienības līdzfinansēts projekts, un būvdarbu kavējumu dēļ Igaunijai bija problēmas ar naudas saņemšanu. Notikušajam ir gandrīz desmit gadu sena vēsture, tomēr tiesvedība beidzās tikai 2017.gadā.

Uzņēmumā sacīja, ka sprieduma izpilde neietekmē šā brīža darbu, jo uzņēmums tiesvedības periodā veidoja uzkrājumus, lai zaudējuma gadījumā varētu samaksāt prasīto summu.

“Binders” gan skaidro, ka problēmas toreiz radušās šā projekta konsorcijā esošā Igaunijas būvniecības uzņēmuma dēļ, kas neesot spējis tikt galā ar saviem uzdevumiem. Tam sekojušas dažādas problēmas, līdz Latvijas kompānija Igaunijas Ceļu satiksmes pārvaldei paziņojusi par līguma izbeigšanu.

Vēlāk, tiesājoties par zaudējumiem, tiesa bija Igaunijas pusē. Igaunijas ceļu pārvaldē Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka “Binders” samaksājis prasīto summu, taču detalizētāk komentēt notikušo nedrīkstot.


lsm.lv