„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Dubnas ūdeņi ieplūst Līvānu pilsētā

vieglicelot.lv

14. martā Dubnas palu ūdeņi ieplūda Līvānu pilsētas Krasta un Līču ielā, kur atrodas astoņas privātās mājas un pirtis, tāpēc pašvaldības darbinieki salika smilšu maisus, lai ūdens netiktu vēl tālāk.

Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle pastāstīja, ka pašvaldība jau noteikusi diennakts dežūras un 16. martā notiks Līvānu novada civilās aizsardzības komitejas sēde, kur pašvaldības un valsts iestāžu atbildīgās personas saskaņos rīcību, ja Dubnas upes līmenis celsies vēl augstāk.

Dubna sākusi palot agrāk nekā citus pavasarus, jo tā divas reizes ziemā atkususi un aizsalusi, līdz ar to Dubnas līkumā izveidojies vižņu korķis, kas palu ūdeni nelaiž cauri. Ja upe aizsals trešo reizi, tad ledus siena šajā līkumā kļūs vēl lielāka, līdz ar to Dubna varētu palot vēl stiprāk, pieļāva G. Kraukle.