„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.4 °C
apmācies

Pasniedza „DU Gada balvas”

Foto: Jeļena Čursina

Daugavpils Universitāte desmito reizi sumināja augstskolas darbiniekus, studentus un draugus, pasniedzot „Hesperīdu zelta ābolu”. Ik gadu balvas pasniegšanas ceremonija tiek rīkota kā krāšņs un neaizmirstams šovs.

Prēmijas laureātus un skatītājus ar saviem priekšnesumiem tradicionāli priecēja Daugavpils un Latvijas skatuves mākslas meistari – šoreiz Daugavpili apmeklēja Normunds Rutulis, Karīna Tatarinova, Lidija Breska, brāļi Puncuļi, Nikolajs Puzikovs, Māris Susējs, Andris Bulis un citi.

„DU Gada balvu zinātnē” saņēma filoloģijas doktore Sandra Meškova un bioloģijas doktore Nataļja Škute. Humanitārās fakultātes Angļu filoloģijas un translatoloģijas katedras asociētā profesore Sandra Meškova apbalvota par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūrzinātnē, latviešu literatūras un kultūras vērtību izpētē, inovatīvu pienesumu pasaules jaunāko literatūrteorētisko atziņu popularizēšanā. Savukārt Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta Ekoloģijas departamenta pētniece bioloģijas doktore Nataļja Škute saņēma balvu par augstiem sasniegumiem molekulārās bioloģijas un bioķīmijas nozarēs, inovatīvu DNS pētniecības metožu izstrādi un pētījumu rezultātu publicēšanu nozīmīgos Eiropas zinātniskajos žurnālos ar augstu citējamības indeksu.

Arī „DU Gada balva jaunajam zinātniekam 2017” piešķirta daiļā dzimuma pārstāvēm --  Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Sociālo pētījumu centra pētniecei un vecākajai statistiķei, ekonomikas doktorei Alīnai Ohotinai par ieguldījumu reģionālās ekonomikas, reģionu investīciju klimata un pārrobežu sadarbības izpētes starptautiska mēroga statistiskajos pētījumos un to rezultātu publicēšanu nozīmīgos Eiropas zinātniskajos žurnālos un Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta Tehnoloģiju departamenta pētniecei un viesdocentei, fizikas doktorei Irēnai Mihailovai par izciliem sasniegumiem funkcionālu nanostrukturētu materiālu pētniecībā.

„Gada students” – Ronita Kiršnere, Humanitārās fakultātes profesionālās maģistra studiju programmas “Starpkultūru attiecības”  pirmā kursa studente. „Gada sasniegums” – Daugavpils Universitātes sieviešu basketbola komandas izcīnītā zelta medaļa Jaunajā sieviešu basketbola līgā. Komandas treneris Nikolajs Romaņenko, kurš saņēma „Zelta ābolu”, atzina, ka darbā ar sieviešu kolektīvu ir noteiktas grūtības, tas tās visas tiek pārvarētas, pateicoties viņa audzēkņu daiļumam un talantam.

„Gada mācībspēks” Svetlana Stalidzāne, Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Anatomijas un fizioloģijas katedras lektore, atzīmēja, ka viņai darbā palīdz neizsīkstošais entuziasms.

„Gada darbinieks” Vasīlijs Šilovs, Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Informātikas katedras Multimediju centra datorgrafiķis jau daudzus gadus filmē visus nozīmīgos augstskolas notikumus.

Par ilggadēju sadarbību, pretimnākšanu, atsaucību un veiksmīgu risinājumu rašanu  nominācijā „Gada labvēlis” apbalvota SIA „Drukātava”. Par interesanto sadarbību ar Daugavpils Universitāti pastāstīja tās  projektu direktore Laima Baumane.

Par „Gada skolu” kļuva Daugavpils 3. vidusskola. Kā teica tās direktors Vitālijs Azarevičs, skolas kolektīvā, kurā strādā daudzi DU absolventi, beidzamajā mācību gadā pēc studijām augstskolā ienākuši vēl pieci jaunie speciālisti. Tas apliecina, ka DU tiek sagatavoti augsta līmeņa zinātnieki un skolotāji.