„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Rēzeknē sākušies olimpiskās arēnas būvdarbi

Aleksandrs Rube

Šī gada februārī Rēzeknē sākās sporta arēnas – Olimpiskā centra kompleksa trešā objekta – aktīvā būvniecības fāze. Arēnā būs daudzfunkcionāla zāle ar 727 vietām un ledus halle ar 568 vietām. Trešā būvdarbu posma kopējās izmaksas ir vairāk nekā 16 miljoni eiro.

Dažos beidzamajos gados Rēzeknē uzbūvēts futbola laukums ar tribīnēm (776 304 eiro), āra  baseins (1 miljons eiro) un trīszvaigžņu viesnīca „Restart” ar 29 numuriem (2,6 miljoni eiro). Tas viss kļuva iespējams, pateicoties Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Futbola federācijas daudzpusējam atbalstam. Tagad celtniekiem jāveic sarežģīts uzdevums – jāuzbūvē pilnvērtīga arēna dažādu sporta pasākumu rīkošanai. Šis objekts jānodod ekspluatācijā triju gadu laikā.

„Olimpiskā centra celtniecībā rodas arī sarežģījumi, taču mēs saglabājam labu tempu,” saka Rēzeknes domes Attīstības departamenta vadītājs Georgijs Orlovs, „pateicoties Latvijas Olimpiskajai komitejai, mēs saņēmām lielas valsts dotācijas, savukārt futbola federācija mums piešķīra lielisku laukuma segumu. Mums jau ir, ar ko lepoties, taču darbi vēl ir jāpabeidz.”

2017. gadā viesnīcas „Restart” vidējais vērtējums starptautiskajā viesnīcu un apartamentu rezervēšanas portālā Booking.com bija 9,3 balles no 10 iespējamām. Kopumā saņemtas vairāk nekā 450 pozitīvas atsauksmes, daudzas no tām ierakstījuši viesi no Krievijas. Viesnīca ir t.s. „pasīvo māju” (ekomāju) paraugs – tā nav “aktīvi” jākurina, jo tā uztur sevi siltu, izmantojot saules radiāciju, kā arī sadzīves iekārtu un iemītnieku radīto siltumu, jeb “pasīvo” enerģiju. Turklāt šeit tiek izmantots elektronisko aproču darbības princips, ar kuru palīdzību var ērti izmantot visas kompleksa sporta un rekreatīvās iespējas.

Pēc Olimpiskā centra nodošanas ekspluatācijā (tā paredzēta 2020. gada decembrī) par godu atklašanai ieplānoti daudzi svinīgi pasākumi un sacensības.

  • Trešā posma darbus veic Rīgas būvfirma SIA „Arčers”
  • Projektētājs – SIA „Rem Pro” (Daugavpils) sadarbībā ar lietuviešu arhitektu firmu „Forma”