„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Līvānos notika čempionāts klasiskajā spiešanā guļus

Stieni spiež Georgijs Stoļerovs // Foto: Egita Terēze Jonāne

10. martā vairāk nekā 100 atlēti sacentās Līvānu novada atklātajā čempionātā klasiskajā stieņa spiešanā guļus.

Daugavpiliete Viktorija Rumjanceva, kura maijā sacentīsies arī pasaules veterānu čempionātā, savā vecuma grupā ar rezultātu  57,5 kg izcīnīja sudraba godalgu, piekāpjoties komandas biedrenei Tatjanai Špakovai, kura pievarēja 75 kg stieni. Viktorija pastāstīja, ka, pateicoties trenerim Anatolijam Gedzjunam, viņa stieņus cilā jau 18 gadus, un tas viņai palīdzējis izķepuroties no smagas slimības. „Sports dod spēku, veselību un prieku,” atzina Viktorija. Bet savā svara kategorijā zelta godalgu ieguvusī Ludmila Samoilova joko, ka rezultāts ir ļoti sievišķīgs - 70 kg stienis: „Uz sporta zāli dodos divreiz nedēļā un mājās pārnāku kā tikko piedzimusi.”

Dāmu sniegums bija labs, vienīgi satraukums traucēja sasniegt personīgo rekordu vērtus rezultātus, atzina A. Gedzjuns. Pēc tiesnešu vērtējuma Daugavpils atlētes T. Špakova, L. Samoilova un Nadežda Medvecka uzrādīja vislabākos rezultātus.

Savukārt līvānietis Georgijs Stoļerovs trenējas tikai trīs gadus, taču jau cīnās par godalgām veterānu grupā. Arī šoreiz viņš uzvarēja ar 127,5 kg stieni. Jāpiebilst, ka viņa paša svars ir 74 kg. 

Latgales pārstāvjiem šoreiz liels zelta medaļu birums, proti, Līvānu novada čempioni savā svara kategorijā ir Daugavpils atlēti Lidija Sokolova, Igors Leonenkovs, Dmitrijs Petrikins, Leonīds Anastasjevs, Līvānu sportisti Ričards Bužinskis, Mareks Leitis, krāslavietis Aivis Plociņš un rēzeknieši Antons Putnis un Ernests Višķers.  

Līvānu atlētu treneris, daudzkārtējais Latvijas čempions spēkavīrs Artis Plivda pirms sacensībām teica, ka treniņu rezultātu demonstrēs 14 līvānieši, bet komanda kopumā cīnīsies ar stiprākajiem Gulbenes un Aizkraukles sportistiem.

Līvānu novada komanda ieguva bronzas godalgu ar 92 punktiem, atpaliekot no līderiem aizkraukliešiem tikai par 23 punktiem un no otrās vietas ieguvējiem gulbeniešiem - par 18 punktiem. Turklāt Mareka Leiša, kurš pievarēja 205 kg smagu svaru stieni, rezultāts atzīts par vislabāko vīriešu sacensībās. Piektajā vietā ir Daugavpils komanda, bet 6. vietā - Rēzekne.

Sacensības organizēja Līvānu novada dome sadarbībā ar Latvijas Pauerliftinga federāciju, tās atbalstīja Līvānu novada uzņēmēji un Izglītības un zinātnes ministrija.