„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Sākusies kūlas dedzināšana

freeimages.com

16. martā pēc pl. 21.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novada Krišjāņu pagastu, kur divstāvu dzīvojamai mājai dega jumts. Ap pl. 23.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Vienības ielu Krāslavā, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega virtuve un griestu konstrukcija.

Naktī no sestdienas uz svētdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas ielu Daugavpilī, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega istaba 20 kv. m. platībā, bet pēc pl. 1.00 saņemts izsaukums uz Jelgavas ielu Daugavpilī, kur dega dārza māja 20 kv. m. platībā un garāžas jumts. Savukārt svētdien ap pl. 20.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Istras pagastu, kur dega vienstāva koka dzīvojamā māja 100 kv. m. platībā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, svētdien glābēji Celtuves ielā Līvānos no ledus nocēla cilvēku, kurš tur atradās bezpalīdzīgā stāvoklī, un nodeva viņu mediķiem. Aizvadītajā nedēļā glābēji nāca talkā arī dzīvniekiem --  piektdien Mazajā Ormaņu ielā Daugavpilī glābēji nocēla no koka kaķi, bet svētdien Cēsu ielā Daugavpilī glābēji no pagraba izcēla kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja izkļūt laukā.

Aizvadītajās brīvdienās Latgalē reģistrēti 18 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēkiem, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 33 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Daugavpils novadā – Kalkūnes pagastā pērnā zāle dega 15 hektāru platībā, bet Medumu pagastā pērnā zāle dega astoņu hektāru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma darbība. Dedzinot kūlu tiek apdraudēts cilvēku īpašums, veselība un dzīvība, kā arī radīts būtisks kaitējums dabai! VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju ne tikai nededzināt kūlu, bet arī uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ugunskura dedzināšanas rezultātā neizceltos ugunsnelaime.