„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Višķos sacentās par lomiem

freeimages.com

18. martā uz Višķu ezera norisinājās Višķu pagasta atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā, kas pulcēja 28 zemledus makšķerēšanas cienītājus no Višķu, Naujenes, Maļinovas un Biķernieku pagasta, kā arī Daugavpils. Višķu pagasta ezeru apsaimniekotājs un sacensību rīkotājs Valdis Zukulis atzīst, ka šoreiz laikapstākļi nebija piemēroti zivju ķeršanai, tomēr rezultāti ir labi. Pārsvarā ķērās asari un raudas. Smagāko lomu vīriešu konkurencē izdevās noķert Vladimiram Larionovam (1,9 kg). Otrajā un trešajā vietā ierindojās makšķernieki no Biķerniekiem –  Sergejs Aņisjko (1,76 kg) un Aleksandrs Studeņņikovs (1,46 kg).

Jauniešu sacensībās pirmo vietu ieguva Nikita Bugrovs no Špoģiem (200 g loms), 2. vietā – Radions Studeņņikovs (180 g).

Vienīgā daiļā dzimuma pārstāve saņēma balvu par 180 g lomu.

Lai gan šogad netika vērtēta smagākā zivs, sacensības priecēja ar skatāmu jauninājumu – urbšanas sacensībām. Konkursā tika vērtēts, kuram ir asāks urbis un kurš veiklāk prot ar to rīkoties, lai pēc iespējas ātrāk ledū izurbtu āliņģi. Urbšanas sacensībās par profesionālāko tika atzīts Igors Grigorjevs no Maļinovas pagasta.