„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.5 °C
apmācies

Baseins ir līvāniešu sapņu piepildījums

Ginta Kraukle // Foto: Egita Terēze Jonāne

Pie Līvānu 1. vidusskolas ir uzbūvēta jaunā baseina ēka, kuru gan vēl nerotā atbilstošs nosaukums. Tas ir iedzīvotāju sapņu piepildījums, saka Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle, izrādīdama jauno sporta būvi.

Lielais baseins ir 11 x 25 m liels, ar 4 celiņiem, bet bērnu baseins, kurā tiks padots ūdens ar augstāku temperatūru, - 5 x 7 m. Tikmēr relaksācijas zonā ierīkota tvaika pirts un sauna, turpat arī aukstais baseins un hidromasāžas jeb burbuļu vanna. Ēkā izbūvēta arī garderobe, ģērbtuves un treneru telpas.

Martā tiks uzstādītas mēbeles, dušas un tualešu aprīkojums, audio sistēma un fasādes izgaismojuma elementi. Pašvaldība ir izsludinājusi aptauju pirmsskolas izglītības iestādē „Rūķīši” par baseina nosaukumu.

G. Kraukle teica: „Līvānieši visu ziemu prasa, kad varēs peldēt. Mēs gaidām Būvniecības valsts kontroles biroja atzinumu, un jau marta sēdē plānojam apstiprināt  baseina pakalpojumu cenrādi. Līvānu novada skolēni, kurus līdz šim vedām uz Jēkabpils baseinu, peldēs sporta stundās un par brīvu, bet pieaugušie maksās demokrātisku maksu. Turklāt baseins atbilst visām starptautiskajām prasībām, tāpēc varam rīkot arī sacensības. Mēs iegādājāmies speciālo baseina pacēlāju cilvēkiem ar kustību traucējumiem un aproču sistēmu, kas fiksēs laiku, maksu un kalpos kā atslēga mantu skapītim. Baseins pagaidām strādās apkures sezonā, jo tad tiek piegādāts karstais ūdens. Ja šis pakalpojums būt ļoti pieprasīts, tad pētīsim, vai baseins var darboties visu gadu.”

Pašvaldība Līvānu 1. vidusskolas baseina būvniecībā, tāpat sporta zāles - angāra pārbūvē, kā to noteica projekts, ieguldīja 1,65 milj. eiro (bez PVN). Tas ir gan Valsts kases aizņēmums, gan Līvānu novada uzņēmēju ziedojumi. Celtniecība bija uzticēta cenu aptaujas uzvarētājai SIA „Jēkabpils PMK”, kas pirms tam uzbūvējusi Ilūkstes, Krāslavas un citus baseinus.