„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Krāslavieši vēlas izveidot dzīvnieku patversmi

freeimages.com

Krāslaviešu domubiedru grupa „Dod ķepu, draugs!” vāc iedzīvotāju parakstus un diskutē ar Krāslavas novada domi par dzīvnieku patversmes izveidošanu.

Viena no idejas autorēm Jeļena Juhneviča pastāstīja, ka Krāslavas novada pašvaldība pagājušajā gadā piedāvāja bijušā sēņu pārstrādes ceha telpas, kas atrodas 1,5 km no centra, taču iedzīvotāji bija pret, jo dzīvojamās mājas atrodas 500 m no ceha un suņu riešana traucēšot mieru.

Tāpēc domubiedru grupa vāc parakstus par atbalstu patversmei, kā arī lūdza pašvaldību piešķirt telpas Kombuļos. „No Krāslavas līdz Kombuļiem ir 11 km. Mēs bijām Rēzeknes dzīvnieku patversmē, kas atrodas pilsētā, taču tās ir slēgtas, nevis atvērtas telpas. Plānojam piedalīties projektos, lai kaut ko līdzīgu izveidotu arī Krāslavas novadā. Esam jau izveidojuši suņu pastaigu un apmācību laukumu, vienīgi vēl jāuzstāda žogs. Pirms tam esam atbalstījuši Daugavpils dzīvnieku patversmes labdarības pasākumus, jo vēlamies palīdzēt mūsu četrkājainajiem draugiem. Ceram uz krāslaviešu atbalstu parakstu vākšanas akcijā,” teica Jeļena. 

Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, komentēdams notiekošo, pastāstīja, ka pašvaldībai ir noslēgts līgums ar Rēzeknes dzīvnieku patversmi, tāpēc tā neplāno atvērt savu patversmi.