„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Ugunsgrēkā Rēzeknes novadā cietis viens cilvēks

20. martā pl. 18.56 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Vitebskas ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg ēkas mansardstāvs 70 kv. m. platībā. Pl. 23.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pl. 19.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Lūznavas pagastu, kur no divstāvu dzīvojamās mājas dūmvada bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas dūmvadā deg sodrēji. Mēģinot attaisīt dūmvada metāla lūku pirms VUGD ierašanās, cietis viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pl. 20.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Deg kūla

20. martā Latgales reģiona brigāde saņēma 19 izsaukumus uz kūlas ugunsgrēkiem, kuru kopējā degšanas platība bija 69,2 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Daugavpils novada Laucesas pagastā, kur pērnā zāle dega 30 hektāru platībā un Tabores pagastā, kur kūla dega 15 hektāru platībā.