„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Bērniem pietiks vietas sporta zālē

pexels.com

Daudzus pilsētas iedzīvotājus joprojām satrauc jaunas autostāvvietas celtniecība sporta laukuma vietā Sporta ielā. Šo teritoriju jau sen nomā firma „Ditton Group”, kura drīzumā nojauks tagadējo infrastruktūru.

„Ditton Group” un Daugavpils dome noslēdza zemes gabala ilgtermiņa nomas līgumu 2004. gadā. Līgums noteica apbūves principu – šeit bija jāuzceļ modernas daudzstāvu ēkas. No šī vērienīgā plāna vēlāk atteicās, un nu, pēc daudziem gadiem, firma nolēma rīkoties citādi un ierīkot šeit autostāvvietu.

Pašlaik nomnieks drīkst izmantot šo teritoriju, jo jau agrāk uzņēmums izbūvējis jaunus tenisa kortus pie Raiņa un Stacijas ielas krustojuma (pie 3. un 9. vidusskolas). Kā uzsvērts līgumā, pateicoties tam, „Ditton Group” ir tiesības nojaukt kortus Sporta ielā. Jaunās stāvvietas būvprojekts jau ir gatavs.

„Tā nav skolas teritorija, turklāt regulāras sporta nodarbības tur nekad nav notikušas,” teica Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, „Centra vidusskolai ir sava laba sporta zāle. Šī zona tikai pa retam tika izmantota sporta pasākumiem un Veselības dienā. Skolas vadība uzskata, ka ieplānotie būvdarbi būs labs iemesls tam, lai biežāk dotos uz labiekārtoto parku Esplanādē.”