„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+4.2 °C
apmācies

Ilūkstes novada svētkos koncertēs Intars Busulis

intarsbusulis.com

No 12. līdz 14. jūlijam notiks Ilūkstes novada svētki, kas aizritēs Ilūkstes novada izveidošanas 15 gadu jubilejas zīmē, pastāstīja Ilūkstes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Sanita Plone.

Ilūkstieši un viesi varēs piedalīties ekumēniskajā dievkalpojumā un agapē jeb baznīcas dārza svētkos, radošajās darbnīcās, tūrisma rallijā. Notiks jauniešu, senioru, ģimeņu un cilvēku ar īpašām vajadzībām svētki un muzikāls uzvedums ar līdzdarbošanos. Tāpat tiks demonstrēts brīvdabas kino un darbosies āra kafejnīca, kā arī tiks atklāta mākslas plenēra darbu izstāde. Ilūkstē sabrauks novada amatnieki un mājražotāji, lai svētku tirgū piedāvātu dažādus našķus un citas noderīgas preces.

Ilūkstieši uzaicinājuši arī īpašu viesi - Intaru Busuli ar Abonementa orķestri. Viņu koncerts ieplānots 13. jūlija vakarā Ilūkstes estrādē. Tikmēr Ilūkstes novada kultūras centra pūtēju orķestris „Sēlija” 14. jūlijā jau no paša rīta modinās pilsētu ar svētku mūziku, bet vakarā sāksies svētku gājies no novada kultūras centra līdz Ilūkstes estrādei, kur notiks tautas mākslas kolektīvu koncerts „Saules meitas vedības” un zaļumballe kopā ar grupu „Kolibri”.  Tāpat pašvaldība sarūpējusi īpašu dāvanu - Ilūkstes novada simbola skulptūru, ko atklās 14. jūlijā skvērā pie autoostas.