„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Netiek galā ar autoīpašniekiem

Aleksandrs Rube

Avīzes „Latgales Laiks” redakcijā vērsās daugavpiliete, kura dzīvo pilsētas centrā, pie Raiņa un Mihoelsa ielas krustojuma. Viņa lūdza tikt skaidrībā ar situāciju, kāda izveidojusies viņas mājas pagalmā, kur daži neapzinīgi kaimiņi novieto savus auto tieši pie ēkas logiem.

„Latgales Laika” reportieris pārliecinājās, ka, tik tiešām, iepretim mājai zaļajā zonā novietotas vairākas automašīnas. Vēršoties redakcijā, neapmierinātā iedzīvotāja atzīmēja, ka tādējādi, jo īpaši ziemā, dzīvokļos nonāk izplūdes gāzes, bet uz zemes paliek degvielas un eļļas pleķi. Neskatoties uz dažādām viltībām, piemēram, betona blokiem, autovadītāji, lai tiktu garām šķēršļiem, brauc pa zemi  gar bērzu rindu, kas aug blakus. Tā rezultātā pie mājas paveras neglīts skats, turklāt nevar piebraukt ātrās palīdzības un ugunsdzēsības mašīnas.

Pašvaldības policijā saistībā ar šo situāciju atbildēja, ka kārtības sargi jau vairākkārt ieradušies šajā pagalmā, pamatojoties uz izsaukumiem, sastādījuši administratīvo pārkāpumu protokolus par pilsētas domes noteikumu Nr. 37 „Par transportlīdzekļu novietošanu zaļajā zonā” pārkāpšanu. Policisti vairākkārt izteikuši brīdinājumus, kā arī uzlikuši sodu pārkāpējiem (līdz 71 eiro). Lai atrisinātu šo situāciju, policijas darbinieki iesaka vērsties pašvaldībā, lai apspriestu pilnvērtīgas autostāvvietas būvniecības iespēju mājas iedzīvotājiem pieņemamā attālumā. Savukārt, atkārtoti konstatējot patvaļīgu auto novietošanu, policisti iesaka nevilcināties un ziņot par to, zvanot uz tālruni 65421500 vai 110.

Savukārt Raiņa ielas mājas iedzīvotāji uzskata, ka pašvaldības policijas darbs nav efektīvs – šī problēma ilgst jau trīs gadus, bet beidzamo reizi policisti bija izsaukti februāra beigās. Taču autoīpašnieku uzvedību tas nekādi neietekmē. Arī pilsētas dome neuzskata par nepieciešamu uzstādīt šajā vietā aizlieguma zīmi. Iedzīvotāji gatavojas vērst pret saviem kaimiņiem īstu informatīvu karu un ir nodomājuši vērsties TV3 raidījumā „Bez tabu”.