„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Dmitrijam Silovam divas Gran Prix godalgas

Publicitātes foto

Krāslavas paralimpietis Dmitrijs Silovs, startēdams Latvijas izlasē, izcīnīja divas godalgas starptautiskajās sacensībās „Grand Prix”, kas notika no 12. līdz 17. martam Dubaijā (Apvienotie Arābu emirāti).

Šķēpa sektorā Dmitrijs pirmo reizi startēja ar 200 g smagāku šķēpu, un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 48,88 m.

Savukārt lodes sektorā labākais rezultāts bija 12,30 m, un tas krāslavietim ļāva izcīnīt trešo vietu.

Kā teica Dmitrijs, viņš lielo mērķi -- pārkvalificēties no 37. uz 38. grupu -- ir piepildījis, bet mazais mērķis -- aizmest 800 g smago šķēpu 49 m tālu, -- pagaidām palika nesasniegts.

„Kopumā ar rezultātu esmu apmierināts. Pirms sacensībām biju apslimis, zaudēju 5 kg svara, tomēr šīs sezonas pirmie starti izdevās. Esmu pārkvalificējies uz 38. grupu, un lai arī tagad jāsporto ar krietni smagāku šķēpu, tomēr varēšu cīnīties par ceļazīmi uz paralimpiskajām olimpiskajām spēlēm. Ir tā, ka 37. grupas sportisti netiek uz olimpiādi tikai viena iemesla dēļ -- šajā grupā nav šķēpa mešanas disciplīnas, tā iekļauta jau 38. un lielākās grupās. Maijā sacentīšos Latvijas čempionātā, bet augustā došos uz Eiropas čempionātu,” pastāstīja Dmitrijs Silovs.